На вулиці Антоновича у Львові перевірили будівництво, на яке скаржилися мешканці

3821 0
Поблизу території, на якій місто планує облаштувати сквер, триває будівництво приватного будинку.
Фото: Гаряча лінія міста Львова

Фото: Гаряча лінія міста Львова

У Львові на вулиці Антоновича, 115 у внутрішньому дворі триває будівництво, яке, за словами мешканців, вже набуло капітального характеру – там майже розпочали зводити другий поверх. Відтак, львів’яни, які живуть поруч з місцем будівництва, звернулися на «Гарячу лінію міста» щодо перевірки на законність таких робіт.

Джерело: «Гаряча лінія міста Львова», Франківська РА

Мешканці повідомляють, що паспорт будівництва, що триває на вул. Антоновича, 115, відсутній, також сама ділянка призначена для ведення садівництва.

Крім того, у липні 2021 року управління містобудування Львівської міської ради повідомляло, що у місті планують створити п’ять скверів, з яких один – за адресою вул. Антоновича, 115 – вул. Гіпсова, 36.

«Просимо негайно перевірити та повідомити щодо законності даного будівництва, а також повідомити на якому етапі відбувається облаштування скверу за адресою Антоновича, 115 – Гіпсова, 36», – написала мешканка Галина Саламаха.

За інформацією Франківської районної адміністрації, за результатами перевірки, на вул. Антоновича, 115 триває будівництво індивідуального житлового будинку на підставі дозволу інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю від 17.03.2022р № ЛВ051220223193 та дозволу на тимчасове порушення благоустрою для влаштування будівельного майданчика.

«Роботи проводяться відповідно до будівельного паспорта, виданого управлінням архітектури та урбаністики ЛМР № ВР01:9516-7338-6048-0376, в межах земельної ділянки з юридичною адресою Гіпсова, 34а, кадастровим номером 4610136900:04:001:0089, за погодженою схемою забудови. Земельна ділянка перебуває у приватній власності відповідно до свідоцтва №22370675 від 30.05.2014», – повідомили на «Гарячій лінії міста».

Щодо визначення території для облаштування скверу між вул. Антоновича, 115 та вул. Гіпсовою, 36, то відповідну ухвалу, як заначили в ЛМР, у липні минулого року було прийнято після передачі земельної ділянки на вул. Гіпсовій, 34а у приватну власність фізичній особі. Згідно з документом, площа скверу становитиме 0,0300 га, й туди не включено будинки та приватні земельні ділянки.

Також у Франківській РА повідомили, що кошти на роботи з облаштування скверу у 2022 році з бюджету не виділяли.

Нагадаємо, що торік інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у Львові перевіряла будівництво на вул. Гіпсовій, 30, де вели будівельні роботи у прибудові біля вілли «Niuta». Тоді мешканці побоювалися, що поруч зведуть багатоквартирний житловий будинок. 

Юлія Осим

Фото з пабліку Гарячої лінії міста Львова

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!