На вихідних львів’янам покажуть фільми про шахи. Де подивитись?

1992 0
Львівський Кіноцентр до Чемпіонату світу з шахів серед жінок підготував спеціальну програму. У суботу, 12 березня, о 15:00 годині транслюватимуть фільм «Сьома печатка». У неділю, 13 березня, о 15:00 годині – «Фламандська дошка» (російською мовою).
фото: facebook.com/lvivfilmcenter

фото: facebook.com/lvivfilmcenter

«Сьома печатка»

Жанр: фентезі, драма.

Країна: Швеція.

Режисер: Інґмар Берґман.

Актори: Ґуннар Бьернстранд, Макс фон Сюдов, Бенгт Екерот, Нільс Поппе, Бібі Андерссон.

Хронометраж: 95 хв.

У середині XIV століття лицар Антоніус Блок і його зброєносець повертаються після десяти років хрестових походів до рідної Швеції. Блок втомився від життя і не бачить навколо себе нічого, заради чого варто було б продовжувати тягнути своє існування. Але він хоче переконатися в тому, що Бог – є...

Вхід вільний.

 

Фламандська дошка

Жанр: трилер.

Країна: Великобританія, Іспанія, Франція.

Режисер: Джим МакБрайд.

Актори: Кейт Бекинсейл, Джон Вуд, Шинед Кьюсак.

Хронометраж: 110 хв.

Джулія працює реставратором картин, і черговим її завданням стає твір фламандського художника Пітера ван Гюйс «Гра в шахи». Її власник, дон Мануель, збирається продавати картину, оскільки йому нічим розплачуватися з боргами. Але під час рентгену Джулія виявляє другу картину, приховану під полотном. Роботодавець Джулії Менчу радить дівчині звернутися до фахівця з фламандського живопису Альваро. Незабаром Джулія і Менчу, так і не дізнавшись нічого нового про таємничу картину, відправляються до маєтку дона Мануеля, який допомагає їм правильно перевести напис на другій картині – «Хто Убив Лицаря». Незабаром Джулії стає зрозуміло, що вся розгадка полотна криється в шахівниці, зображеній на картині.

Вхід вільний.

 12 березня у Львівському Кіноцентрі о 12:00 годині відбудуться змагання зі шахів серед вихованців дитячих клубів Франківського району. А 13 березня (в подальшому кожної неділі) о 12:00 годині в парку «Горіховий гай» на площі перед Lviv Film Center триватимуть районні змагання з шахів.

Нагадаємо, 5 та 6 березня, у Львівському кіноцентрі також транслювали спеціальну програму до Чемпіонату світу з шахів серед жінок.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!