На вихідних тестуватимуть поїзд Київ – Львів – Перемишль

4576 0
Через Львів на вихідних запустять тестовий поїзд з Києва до польського Перемишля. Поки без пасажирів.
Фото: komitet.net.ua

Фото: komitet.net.ua

17-18 грудня «Укрзалізниця» запускає тестовий поїзд «Київ-Львів-Перемишль». Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова транспортного комітету ВР Ярослав Дубневич.

«Це буде технічний проїзд – поки що без пасажирів. В разі, якщо все пройде добре, 23-24 грудня підуть вже потяги з пасажирами», – написав Ярослав Дубневич.

Щоправда скільки коштуватиме проїзд в інтерсіті Київ-Перемишль поки невідомо. Утім, Ярослав Дубневич зазначив, що «ціна буде конкурентно спроможною».

Про намір Укрзалізниці продовжити Інтерсіті «Київ-Львів»до польського Перемишля стало відомо наприкінці листопада. Тоді повідомляли, що дістатися з Києва до Перемишля можна буде за 1,5 – 2 тис. гривень, залежно від класу вагона. На маршруті курсуватимуть поїзди «Hyundai» або «Тарпан» із зупинками на станціях «Святошино», «Підзамче», «Львів» і «Перемишль».

Нагадаємо, в Україні працюють над проектом створення швидкісного вузькоколійного сполучення «Київ – Берлін», маршрут якого проходитиме через Львів та Варшаву.

Опублікувала Оксана Щобак


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!