На якому етапі реконструкція вулиць Шевченка і Пилипа Орлика та коли їх завершать

3726 0
Реконструкції вулиць Пилипа Орлика і Шевченка мали завершити ще торік, але нині вони зупинились на невизначений термін.

Відновлювати ремонт на вулиці Шевченка та Пилипа Орлика найближчими місяцями не планують. Там роботи провели уже на 70-80%, але капітальні ремонти через війну призупинили. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.   

«Минулого року ми планували, що вулицю Шевченка завершимо до серпня. Зараз ситуація така, що кошти, які йдуть до бюджету міста, скеровуємо на забезпечення життєдіяльності міста, бо треба подавати воду, тепло, прибирати місто. Також допомагаємо фронту. Капітальних ремонтів не будемо відновлювати ні в квітні, травні, червні точно, а далі побачимо. Звичайно, що хотілося б завершити ті ремонти», – зазначила вона.

Читайте також: Чому затримується ремонт на вулицях Шевченка та Пилипа Орлика у Львові

Посадовиця додала, що вулиця Пилипа Орлика завершена на 75%. Там з 1000 метрів дороги виконано 730 метрів, повністю, закінчені інженерні мережі, тротуари.

«Залишилося лише 270 метрів робіт, приєднати колектор, який є на Пилипа Орлика, до колектора, який є на Мазепи. Також інженерні мережі залишилося замінити, покриття», – каже вона.

Вулицю Пилипа Орлика також мали відкрити ще торік, через допрацювання інженерних рішень по колектору роботи затримали. Зараз вона перекрита на ділянці від вул. Віри, Надії, Любові до будинку №2 на вул. Пилипа Орлика. Проєкт реконструкції розробляв «Інститут просторового розвитку». Ремонт проводить ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» майже за 75 млн гривень.

Читайте також: На поточний ремонт у Львові передбачити 109 млн грн. Перелік вулиць 

Щодо вулиці Шевченка, яку також планували завершити ще торік, то вона, зі слів Ірини Маруняк, завершена на 80%.

«Залишилася тільки ділянка вулиці Шевченка від Залізничної до Юнаківа, йдеться про верхній шар асфальту, велодоріжки, тротуари, паркомісця, озеленення. 80% вже зроблено. Як тільки буде можливість, будемо закінчувати», – додала вона.

Йдеться про третій етап реконструкції вул. Шевченка – на ділянці від вул. Ярослава Мудрого до вул. Залізничної. Вартість робіт становить 186,6 млн грн. роботи проводить ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл». 

Додамо, що окрім завершення ремонтів вулиць, у місті також планували розпочати низку робіт, зокрема реконструкцію вулиць Мазепи і Грінченка, для будівництва вулиці Суботівської місто звернулось за державним фінансуванням, також планували ремонтувати вулицю Залізничну.

Вікторія Савіцька

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!