Політична реклама

Найбільше держзамовлень у ЛНУ Франка на філологічній спеціальності

3506 0
У Львiвському національному унiверситеті iмені Iвана Франка цього року державне замовлення залишилось на рiвнi минулорiчного.

Про це розповiв Андрiй Батюк, заступник вiдповiдального секретаря приймальної комiсiї. На навчання коштом держави загалом можуть набрати 1897 осiб на денну форму та 142 - на заочну.

Найбiльше замовлення на спецiальностi фiлологiя - 390 мiсць на стацiонарi, бiологiя та математика - по 100 мiсць. Найменше ж державних мiсць на деннiй формi навчання на спецiальностях хореографiя та країнознавство - лише по 5. А лiцензований обсяг студентiв, тобто кiлькiсть осiб, яку ми можемо прийняти на державне та платне навчання разом, - 6635 осiб на стацiонарi та 6170 заочникiв".

Абiтурiєнти вже подали до унiверситету понад 16 тисяч заяв, з них бiльш як 7 тисяч - в електронному виглядi.

Чимало заяв - понад 15 тисяч, подали і до Львівської політехніки - каже  Олег Давидчак, вiдповiдальний секретар приймальної комiсiї НУ "Львiвська полiтехнiка". Лiцензований обсяг дозволяє прийняти на навчання 6995 осiб на денну форму та 5945 -- на заочну.

З цього 2239 мiсць на стацiонарi та 73 мiсця на заочному - державне замовлення. Найбiльше студентiв коштом держави вчитиметься на спецiальностях комп'ютернi науки - 175, комп'ютерна iнженерiя - 110, будiвництво - 150, архiтектура - 130 осiб. Найменше державне замовлення на спецiальностi музейна справа - усього 5 мiсць.

Значно менше студентiв здобуватиме медичний фах. У Львiвський нацiональний медичному унiверситетi iм. Данила Галицького можуть набрати загалом 1010 осiб на денну форму та 150 - на заочну. З них лише 330 мiсць - державне замовлення. Найбiльше, 236 мiсць бюджету видiлили на спецiальнiсть лiкувальна справа, стоматологiї - лише 4, фармацiї - нуль.

Схожа ситуацiя в лiсотехнiчному унiверситетi. На бюджетi тут зможе навчатись 458 осiб на деннiй формi, ще 85 осiб - заочно. Найбiльше замовлення на спецiальностi лiсове i садово-паркове господарство - 90 мiсць та деревообробнi технологiї - 75 мiсць. А загалом виш може набрати на навчання 960 студентiв на денну та 760 -- на заочну форми навчання.

А от Львiвський нацiональний аграрний унiверситет цього року має 674 державнi мiсця: 450 - на деннiй формi та 224 - на заочнiй. Найбiльше їх видiлили на  спецiальностi геодезiя, картографiя та землеустрiй - 90 та агрономiя - 66 мiсць. Загалом виш може прийняти на навчання понад 2 тисячi студентiв.

Джерело: Експрес


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!