Історія жінки, яка через війну покинула Україну, та на які продукти на Львівщині можливий дефіцит. Підсумки доби

1535 0
Нині 10 липня та 502 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Ситуація на фронті: Бюджетний комітет німецького Бундестагу схвалив закупівлю додаткових боєприпасів для САУ Panzerhaubitze 2000, основного бойового танка Leopard 2 і бойової машини піхоти Puma. «Напад Росії на Україну докорінно змінив рамки політики безпеки. Це зумовлює необхідність закупівлі додаткових боєприпасів – для збройних сил Німеччини, а також для збройних сил України», – заявили в міністерстві оборони ФРН.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – за добу близько 30 бойових зіткнень.

Украънська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 3 удари по районах зосередження противника. Уражено 2 артилерійських засоби на вогневих позиціях та 2 станції радіоелектронної боротьби.

Читайте також: У Львові відкрили рекрутинговий центр «Азову». Він функціонує у Львівському центрі надання послуг учасникам бойових дій, що на вул. Пекарській, 41.

Та: На Львівщині 9-річний юнак зібрав понад 26 тис. гривень для ЗСУ. Хлопець є учасником національного хору «Дударик». У свій вільний час він своїми співами збирає кошти на ЗСУ. Також йому допомагає батько, який акомпонує під час таких виступів.

Акцент дня: «Ми втекли у фізично безпечне місце, але не від війни». Історія біженки Ірини Озимок. Куди б не втекли українці від ракет, бомб чи снарядів, серцем вони залишаються в Україні. Їм боляче. Кожен переживає свою травму через війну. Через війну не за територію, а за незалежність, свободу і право бути собою. Що насправді вони відчувають, з яким гейтом зіштовхуються, як дають собі раду на чужині, чи планують повертатися і якою бачать звільнену Україну, розповідає в новому проєкті Тvoemisto.tv «Наші українці». Сьогодні розповідь засновниці Міжнародного саміту мерів, директорки з місцевого економічного розвитку Western NIS Enterprise Fund та авторки книги «У міста є Я» Ірини Озимок, яка разом із двома синами виїхала до Варшави і не перестає працювати для України.

«До нас нарешті прийшло усвідомлення, що ми маємо лиш одне життя, що воно досить крихке через сусіда-ворога, тому міста «кіоскового» типу, де немає ніякої урбаністики, де все постійно забудовують, де діють корупційні схеми, мають відійти в минуле. Важливо думати стратегічно, будувати міста, які не пастимуть задніх у міжнародних рейтингах. Це я про природу, парки, «зелену» енергетику, зменшення шкідливих викидів тощо».

На цю ж тему:

Ключові події:

1. У Національній гвардії України призначили нового головнокомандувача. Ним став Олександр Півненко – бойовий офіцер, Герой України, який відзначився у боях за Бахмут.

На цю ж тему: Валерію Залужному присвоїли звання «почесний громадянин міста Яворова». Коли Залужний служив у 24 окремій механізованій бригаді імені короля Данила та був начальником штабу, він мешкав у Яворові;

2. На Львівщині відзначили 79-ту річницю створення Української Головної Визвольної Ради. У селі Сприня Самбірського району відбулась поминальна панахида за загиблими бійцями за волю України.

На цю ж тему: Цьогоріч Пласт Львівщини приймає рекордну кількість таборовиків. Виховники ввели також і нові гуртки, а саме зброєзнавство та управління дронами.

А також: На Львівщині проведуть вишкіл військового спрямування в честь Тараса Матвіїва. Він відбудеться у форматі наметового табору та триватиме з 17 по 24 липня на стадіоні «Авангард» у Жидачеві;

3. Чого найбільше вирощують на Львівщині та в чому є дефіцит. Львівщина – одна з областей, яка вирощує найбільше картоплі в Україні. Також у нас вирощують столові буряки, моркву, капусту, цього року збільшили посадки під цибулю, часник. Але 95% всіх видів продукції вирощує населення;

4. Вступ до вишу у 2023 році. Етапи вступної кампанії та які документи потрібні. Прийом заяв і документів від вступників розпочинається з 19 липня. Tvoemisto.tv зібрало усю необхідну інформацію про вступну кампанію 2023 року;

5. Які безкоштовні дитячі табори працюють у Львові. Перелік. Заняття безкоштовні і призначені для дітей від 7 до 17 років у залежності від напрямку.

Читайте також: У Львові відбудеться напівмарафон «Run the world». Старт забігу від проспекту Свободи.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!