Найгірша ситуація із вакцинацією у трьох районах Львівщини. Як будуть покращувати

1659 0
Восени очікують другу хвилю коронавірусу, а поширення інших інфекцій сильно ускладнить ситуацію.
Фото: medicover.com.ua

Фото: medicover.com.ua

У Львові показники планової вакцинації дітей у порівнянні з минулим роком дещо знизились, але не так сильно, як в області. Найгірша ситуація – у Самбірському, Турківському і Сколівському районах. Про це у коментарі Tvoemisto.tv сказав директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

За словами посадовця, зниження охоплення дітей вакцинацією має об’єктивну причину.

«Під час пандемії жодного розпорядчого документу про призупинення імунізації не було. Але є об’єктивний чинник: у людей був певний страх іти в медичні установи, проводити імунізацію, вони боялись захворіти на Covid-19», – говорить Орест Чемерис.

Читайте також: Як морально підготувати дитину до вакцинації. Поради батькам

Він додає, що на нараді з міністром охорони здоров'я розробили план – яких показників і коли потрібно досягнути. Далі – робота з керівниками закладів первинної ланки медицини.

«Незадовільні показники мають Турківський, Самбірський, Сколівський райони. У Львові ситуація краща, ніж у районах, хоча показники є нижчими, ніж були минулого року», – каже посадовець.

Щоб люди не боялись приводити дітей на щеплення в поліклініки, там мають зробити таку систему роботи, щоб пацієнти не перетинались між собою: це можуть бути кабінети щеплень з окремим входом, як є у деяких львівських поліклініках, погодинна реєстрація прийому кожного пацієнта, просвітницька робота та комунікація.

«Кожен сімейний ліка знає своїх пацієнтів – у цьому і була суть реформи. Їхнє завдання – донести інформацію про важливість імунізації. Ми боїмось, що коли восени почнеться друга хвиля коронавірусу і коли накладуться інші інфекції, то це буде дуже велика проблема», – каже Орест Чемерис.

Читайте також: В Україні вводять ще одне обов'язкове щеплення для дітей

Нагадаємо, раніше головний санітарний лікар України Віктор Ляшко говорив, що у Львівській області, окрім зниження вакцинації проти кору, краснухи і паротиту, значне зниження вакцинації проти кокшлюшу, дифтерії, правцю – 23%, на 18% – проти поліомієліту.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!