Інтерв’ю з новим ректором Львівського медуніверситету та коли відновлять будинки на Стрийській. Підсумки доби

2478 0
Нині 8 липня та 500 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки пролунав о 21:23, відбій – о 21:56. З аеродрому в рф відбувся зліт трьох МіГ-31К, які є носіями «Кинджалів».

Ситуація на фронті: Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр закликала не інформувати про оперативну ситуацію на фронті в онлайн режимі. Це заважає роботі наших військових. «Звертаюсь на прохання наших військових до всіх телеграм-каналів, які інформують про оперативну ситуацію на фронті. Не викладайте новини з фронту в онлайн-режимі і день в день – наших накривають одразу після цього. Ну така специфіка нашого ворога», – заявила вона.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – за добу 36 бойових зіткнень.

Українська авіація завдала 7 ударів по районах зосередження противника, 4 – по його ЗРК та 1 – по пункту управління. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 2 пункти управління, склад боєприпасів, 8 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 2 засоби протиповітряної оборони та 2 станції радіоелектронної боротьби окупантів. Знищено 2 розвідувальних БпЛА.

Читайте також: Офіцеру, який побив військовослужбовця на Львівщині, оголосили підозру. Інцидент стався 24 червня.

Акцент дня: Що чекає на Львівський медуніверситет. Інтерв’ю з новим ректором. У перший день призначення Ореста Чемериса виконувачем обов’язків ректора Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького Тvoemisto.tv поспілкувалося з ним, запитало про плани на новій посаді, про те, як він оцінює своє трирічне перебування на посаді директора департаменту охорони здоров’я ЛОВА і наскільки Львівщина готова до надзвичайних ситуацій в умовах війни.

«Процедура оголошення конкурсу на посаду ректора належить до повноважень МОЗу. Станом на сьогодні на мене поклали виконання обов’язків, а далі побачимо. Я лише входжу в суть діяльності Львівського медуніверситету. Як буде далі, час покаже.»

Ключові події:

1. Садовий сказав, коли почнуть відновлювати будинки, зруйновані під час атаки. «Помешкання треба повністю відбудувати. На це піде час, місяці. Ми відбудуємо знищений будинок, який є памʼяткою архітектури. Кожен, кому потрібне житло, отримає компенсацію для тимчасової оренди квартири. Місто допоможе знайти квартиру для тимчасового проживання. А до того люди житимуть за бажанням у містечку для переселенців, або гуртожитку УКУ», – зазначив мер Львова.

На цю ж тему:

2. На найближчому засіданні Київрада розгляне перейменування понад 10 вулиць і трьох парків. Зокрема, депутати повторно голосуватимуть за перейменування Повітрофлотського проспекту.

Читайте також: Метро на Виноградар запустять навесні 2024, – Кличко. Раніше дві станції метро планували відкрити наприкінці 2024 року.

Та: В Ірпені відновили найвищий будинок, пошкоджений під час окупації. На це знадобилося вісім місяців;

3. У Києві в Голосіївському парку через атракціон ледь не загинула дитина. Чи законно він був об лаштований. За словами мами дівчинки, ФОП, який орендує це місце, не зміг надати дозвільні документи, і попросив подати запит та обіцяв пофарбувати трос, щоб його було добре видно, запевнивши, що така ситуація сталася вперше. Жінка зазначає, що співробітники парку були байдужими і не запропонували викликати швидку. Дитину відвезли до Охматдиту, на тілі дівчинки є численні забої.

На цю ж тему: Біля Львова намагалися приватизувати злітну смугу. Суд визнав це незаконним. Йдеться про смугу на колишньому аеродромі Жовківщини.

Та: У Києві повноцінно впровадили службу «112» – єдиний номер для надзвичайних ситуацій. Оператори служби прийматимуть усі дзвінки, а потім перенаправлятимуть до відповідних підрозділів;

4. Уряд відтермінував передачу будинку Сікорського у власність Києва. Максимум, що може зробити громадськість для збереження будинку – зібрати кошти на консервацію, того, що залишилося.

Читайте також: У Львові припинить роботу одна з найстаріших кав’ярень міста. Приховане кафе було центром зібрань місцевої інтелігенції у 1990-х.

Та: Замість гаража в історичному ареалі Львова буде кав’ярня. Будівля розташована на вулиці Котляревського;

5. Львівський «Дударик» виконав Гімн України разом з 15 тисячами хористів у Латвії. Колектив був єдиним іноземним співочим ансамблем, який запросили на захід в Ригу.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!