November rain. 12 пісень про дощ

6210 0
Тема опадів не менш популярна для рок і поп-виконавців, аніж кохання.
фото: mylviv.com

фото: mylviv.com

Остання неділя осені «потішила» дощем після кількох симпатичних сонячних днів. Далі синоптики прогнозують вже морози та сніги, то ми вирішили наостанок підготувати добірку дощових пісень.

Вона є цілком суб’єктивною і жодним чином не претендує на об’єктивність чи всеосяжність, бо ж простий пошук в інтернеті показує, що пісень про дощ є сотні і багато десятків – дуже якісні та відомі. Також не варто звертати уваги на місце у переліку, за винятком перших трьох композицій, які на думку укладача,  є найгарнішими піснями про дощ.

1.Crying In The Rain  – у записі норвезької групи А-НА від 1989 року. Один з небагатьох переспівів, здійснених скандинавськими артистами, що не завадило йому стати ліпшим за оригінал від Everley Brothers.

 

2.«Purple Rain» американського виконавця Prince. Сингл, випущений 1984 року,  із однойменного альбому став золотим – було продано понад мільйон копій. Цю композицію вважають музичними підписом виконавця, а багато критиків назвали її найкращою піснею 80-х.   

3. Трійку фаворитів замикає пісня Here Comes the Rain Again  британського дуету Eurythmics i також записана 1984 року.  

4. November Rain  американського рок-гурту Guns N' Roses, написаний 1992 року не міг не  опинитися у цьому переліку бодай через назву.  Водночас ця пісня також є однією з візитівок групи. В американському Billboard Hot 100 вона досягла третього місця ставши найдовшою піснею в історії, що увійшла в десятку найкращих пісень чарту.

5. Композицію Let It Rain британський рок-музикант Ерік Клептон записав 1970 року для свого дебютного студійного альбому. Спочатку пісня мала інший текст та назву «Вона їде», однак у підсумку дощ переміг.  

6.Raindrops Keep Fallin' on My Head – саундтрек до класичного голівудського фільму «Бутч Кессіді та Санденс Кід» здобув «Оскара» за найкращу пісню 1969 року та потрапив на верхівку топ-парадів в США, Канаді і Норвегії. За рік продали понад два мільйони платівок. Також дуже популярною стала інструментальна версія композиції.

7. Have You Ever Seen the Rain американського гурту Creedence Clearwater Revival видана 1971 року з часом стала візитівкою групи. Найбільшою популярністю користувалася в Канаді, де посіла перше місце у хіт-параді журналу RPM 100.

8. Пісню I Can't Stand the Rain  вперше виконала Енн Піблз 1973 року. Однак ми пропонуємо кавер від поп-групи Eruption – прекрасного зразка музики «диско».

9. Set Fire to the Rain англійської співачки Аделі побачив світ у листопаді 2011 року і стала однією з найпопулярніших її композицій серед слухачів -- продажі  сягнули 4 мільйонів копій, за концертне виконання Адель отримала премію «Греммі».

10. Rhythm of the Rain --  пісня американської групи The Cascades, випущена в листопаді 1962 року.  Наступного року композиція стала міжнародним хітом, здобувши популярність у понад 80 країнах світу.

11. I Wish It Would Rain Down  британський рокер Філ Коллінз випустив 1990 року, залучивши до запису Еріка Клептона. Композиція була популярною як в Європі, так і за океаном.

12. I Can See Clearly Now  -- пісня насправді не про дощ, а про те, що після нього знову приходить сонце.  Автором першого виконання був Джонні Неш – цей запис дійшов до першого місця в хіт-парадах Великої Британії у 1972 році.  Мелодія була дуже популярною, її співали багато виконавців. Найвідоміший кавер належить Джиммі Кліффу – він став саундтреком до фільму «Сool Runnings» і посів 18 місце в чарті Billboard Hot 100.

ТЕГИ: дощ, рок-хіти

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!