В Україну летить вантаж із масками, респіраторами, захисними костюмами з Китаю. Оновлено

1963 0
Із вівторка в Україну прибуде ще два додаткових літака.
Фото: Посольство України в Китаї

Фото: Посольство України в Китаї

Другий літак з Китаю із засобами захисту для лікарів, поліції, військових вже приземлився у «Борисполі».

Про це написав на своїй сторінці у Фейсбук заступник керівника Офісу президента, секретар Координаційної ради з протидії поширенню COVID-19 Кирило Тимошенко.

«Другий літак вз Китаю із засобами захисту для лікарів, поліції, військових вже у Борисполі», – написав він.

За словами Тимошенка, ця партія включає 300 тисяч респіраторів, 35 тисяч костюмів захисту, 1,8 млн звичайних медичних масок та інші засоби захисту.

Кирило Тимошенко також повідомив, що цей зараз цей вантаж їде на логістичний склад і вже в обід виїжджає в кожен регіон України.

Літак вночі вилітає за наступним вантажем до Китаю. З вівторка, каже заступник керівника Офісу президента, в Україну прибуде ще два додаткових літака. «Це допоможе аптечним мережам швидко наповнити ринок дешевими масками та іншими засобами захисту», – додав Тимошенко. 

Читайте також: «Маска на мільйон». Що не так на ринку найпершого засобу захисту

Також вночі очікуємо на 100 тис ПЛР-тестів окремою доставкою. Раніше повідомлялося, що сьогодні в Україну має прибути черговий гуманітарний вантаж з Китаю. На борту – медичні маски, захисні костюми та інші протиепідемічні засоби.

У міжнародному аеропорту міста Сямень (пров. Фуцзянь) літак авіакомпанії «SCAT» Boeing 767-300 був завантажений черговою партією медичних масок, захисних костюмів та інших протиепідемічних засобів для України.

Нагадаємо, 23 березня літак Збройних сил України Іл-76 доправив в аеропорт «Бориспіль» з китайського Гуанчжоу партію тестів для виявлення нової коронавірусної інфекції.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!