Політична реклама

Низька зарплата спричиняє гіпертонію

1521 0
Як показало нове дослідження, найнижчий рівень зарплат у жінок пов‘язаний з підвищеним кров’яним тиском. В ході роботи, результати якої були опубліковані в журналі The European Journal of Public Health, вчені аналізували дані про 5000 сімей, звертаючи увагу на рівень доходу та здоров‘я.

Хоча про зв’язок між підвищеним кров‘яним тиском і соціально-економічним статусом відомо вже давно, це дослідження вперше вказало на між заробітком і гіпертонією. Як виявилося, найбільший вплив рівень зарплати робить на тиск молодих жінок у віці 25-44 років, - пише видання "ВКурсе"

«Зарплати — важливий фактор для відчуття благополуччя та власної значущості. Невдоволення собою (або переживання з приводу необхідності платити за рахунками), можуть призвести до значного стресу, що, в свою чергу, підвищує кров'яний тиск», — пояснив керівник дослідження, професор університету Каліфорнії, США, Пол Лей (Paul Leigh).

Щоб захиститися від гіпертонії, прислухайтеся до наступних порад. Їжте поменше солоної їжі, уникайте перероблених продуктів і ковбас. Згідно з результатами недавнього дослідження, відмова від солоної їжі може знизити тиск на 27%. Крім цього, не зловживайте алкоголем, кидайте курити, стежте за своєю вагою і регулярно займайтеся спортом.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!