Олігархи та бізнесмени виїжджають з України чартерними рейсами

32621 0
Такої кількості чартерів не спостерігали упродовж шести років.
Фото: mob.org

Фото: mob.org

Українські олігархи та бізнесмени покидають Україну чартерними рейсами. Лише вчора, 13 лютого з Києва вилетіло близько 20 чартерів та приватних літаків. Такої кількості чартерів не спостерігали упродовж шести років. Про це повідомляє УП.

Читайте також: «Це загальноєвропейська справа». Іноземці, які лишаються у Львові, попри можливе вторгнення Росії

В неділю з України вилетіли борти Рената Ахметова та Бориса Колеснікова. Згодом Колесніков уточнив, що не покидав країну, а його літак вилетів до Праги на техобслуговування. Натомість Ахметов залишив Україну ще 30 січня рейсом до Цюріха. Того ж дня виїхав з України й бізнесмен Віктор Пінчук.

Приватний борт на 50 осіб також замовив депутат ОПЗЖ, мільйонер Ігор Абрамович. За інформацією від людей, яким пропонували виїхати, літак має вивезти з Києва у Відень родичів однопартційців та бізнес-партнерів Абрамовича.

Бізнесмен та нардеп Вадим Новинський виїхав з України 10 лютого рейсом Київ – Мюнхен. Того ж дня за кордон виїхав Олександр Ярославський, кортеж якого збив на смерть людину.

Читайте також: «Не знаєш, що робити – гризи паличку», або Як не панікувати через війну

Вчора, 13 лютого Україну залишили бізнесмени Андрій Ставніцер та Вадим Нестеренко, днем раніше – Вадим Столар та Василь Хмельницький. Як повідомляє УП, у пресслужбі Ставніцера сказали, що він полетів у відрядження і за кілька днів повернеться в Україну. А в пресслужбі Хмельницького повідомили, що він полетів з командою на навчання і має повернутися 20 лютого. Додали, що тур був запланований за три місяці й діти Хмельницького залишаються в Україні.

Нагадаємо, у неділю рейс української авіакомпанії SkyUp, який летів з острова Мадейра до Києва, здійснив вимушену посадку в Кишиневі. Як пояснили у компанії, 12 лютого лізингодавець – резидент Ірландії– повідомив про негайну заборону на вліт літака UR-SQO у повітряний простір України. Авіакомпанія із посольством України у Молдові організували трансфер для 175 пасажирів до Києва.

Після цього народний депутат Олексій Гончаренко заявив про можливе припинення повітряного руху в Україні з 16:00 години 14 лютого. Однак у Мінінфраструктури спростували цю інформацію, запевнивши, що небо над Україною залишається відкритим.

Ввечері 13 лютого уряд на позачерговому засіданні виділив 16,6 млрд грн, щоб гарантувати безперебійність польотів у повітряному просторі України.

Фотоскріни УП


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!