Підскочив тиск на уроці. У Львові у 12-річної дівчинки виявили вроджену ваду

3278 0
Діагноз встановити насправді важко.
Фото: Український Простір Прикарпаття

Фото: Український Простір Прикарпаття

У Львові 12-річна дівчинка потрапила у конфлікт із вчителькою під час уроку. У неї раптом сильно розболілася голова і піднявся тиск. Після звернення до медиків з'ясувалося, що у неї вроджена вада серця – коарктація аорти. Про це повідомили у львівському ОХМАТДИТі.

Читайте також: Львівські лікарі врятували 17-річну дівчину, в якої було 90% ураження легень

«Дитина відстоювала свою позицію і раптом у неї сильно розболілася голова і піднявся тиск. На тонометрі було 17090 мм.рт.ст. Команда ОХМАТДИТу діагностувала вроджену ваду серця – коарктацію аорти. Це таке звуження аорти, найчастіше буває на висоті перешийка, навпроти місця прикріплення артеріальної зв’язки. Вада підступна, адже може проявлятися всього лише відсутністю пульсації на стегновій артерії і підвищеним тиском», – розповіли медики.

Діагноз не змогли остаточно підтвердити за допомогою ЕХО-кардіографії, адже не було усіх типових ознак цієї вади. Але недугу виявили на КТ.

Читайте також: Львівські лікарі вивели з коми 4-річного хлопчика, що ледь не втопився в басейні

На 5-тий день дівчинку успішно прооперували. У неї зберігається підвищений тиск, тому вона залишається під контролем лікаря.

«Під час огляду дитини вкрай важливо визначати пульсацію на стегнових артеріях, а також згідно з останніми рекомендаціями AAP 2017 р – завжди вимірювати тиск у дітей старших 3 років під час кожного візиту до лікаря», – зазначила лікарка Андріана Мальська.

 

 

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!