Пішов із життя режисер, який знімав фільми про війну на Сході

2765 0
Однією з останніх робіт Леоніда Кантера став фільм «Міф» про оперного співака зі Львова Василя Сліпака.
Фото: hromadske.ua

Фото: hromadske.ua

Режисер фільму про львів’янина Василя Сліпака, який загинув на Сході, Леонід Кантер наклав на себе руки. Про це повідомляє Hromadske.ua з посиланням на поліцію Чернігівської області.

На хуторі Обирок Чернігівської області, де останніх 10 років проживав Леонід Кантер, 4 червня, о 22:00, правоохоронці знайшли передсмертну записку та вогнепальну зброю. За словами речника поліції області Сергія Бриля, чоловік мав смертельне поранення у щелепу, тож слідчі схиляються до версії про самогубство.

Читайте також: До кінця червня на вул. Дорошенка з’явиться мурал із Василем Сліпаком

Довідка

Леонід Кантер — український режисер, журналіст та телеведучий. Останньою його роботою був біографічний фільм «Міф» про відомого оперного співака зі Львова Василя Сліпака, який позаторік загинув на Донбасі.

Крім цього, Леонід був автором стрічки «З табуретом до океану», засновником політичного вуличного театру. У 2014 році, з початком бойових дій на Сході України, Леонід Кантер, разом із режисером Іваном Яснієм зняли фільм «Війна за свій рахунок», а в 2015 році повнометражний документальний фільм про війну на Донбасі «Добровольці Божої Чоти».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!