Українські воїни змусили окупантів відступити у напрямку Бахмута, – Генштаб

795 0
Росія зосереджується на активних бойових діях на Донецькому напрямку.
Фото: Генштаб ЗСУ

Фото: Генштаб ЗСУ

Російські військові зосереджують зусилля на проведенні активних бойових на двох напрямках на Донбасі – Бахмутському та Авдіївському. Після безуспішного штурму в напрямку Бахмута ворог відступив. Також вів наступ поблизу Краснохорівки та Первомайське, але не мав успіху. Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

Читайте також: «Війна – це катастрофа, але мусимо користати з неї сповна», – Ярослав Грицак

На Волинському та Поліському напрямках у прикордонних районах ворог активно використовує засоби радіоелектронної війни. Загроза ракетних та авіаударів з території республіки білорусь зберігається.

На Сіверському напрямку росія обстріляла зі ствольної артилерії цивільну та військову інфраструктуру в населених пунктах Чернігівської та Сумської області.

На Слобожанському напрямку агресор веде бойові дії з метою утримання раніше окупованих областей та кордонів, намагається покращити тактичне становище.

На Харківському напрямку окупанти обстрілювали райони населених пунктів Одноробівка, Соснівка, Цупівка, Нове, Замулівка, Докучаєвське, Питомник, Старий Салтів, Велика Рохан та Івашки зі ствольної та ракетної артилерії. Застосували авіаудари поблизу Питомника та Моспанове. Також використовували БПЛА для розвідки позицій українських військ та коригування артилерійського вогню.

На Слов'янському напрямку ворожі війська нанесли вогнепальні збитки з танків, ствольної артилерії та зенітних гармат поблизу Норцівки, Краснопілля та Долина. Було здійснено авіаудар по Богородичному.

На Донецькому напрямку зусилля росіян зосереджені на проведенні активних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

На Краматорському напрямку обстріли зафіксовано поблизу Григорівки, Роздолівки, Біленке та Спірне.

У напрямку Бахмута окупанти завдали вогнепальних збитків поблизу Бахмута, Майорська, Соледара, Зайцеве, Шуми та Кодеми. Намагалися провести бойову розвідку в районі населеного пункту Зайцеве, а також штурмові дії поблизу Соледара та Кодеми, але безуспішно та відступили.

На Авдіївському напрямку агресор застосував танки, ствольну артилерію та множинні ракетні системи в районах Водяне, Новобахмутівка, Краснохорівка, Опитне, Невельське. Провів авіаудар поблизу Мар'їнки. Також вів наступ поблизу Краснохорівки та Первомайське, але безуспішно.

Читайте також: Тризуб Незалежності. Історія Герба, який називають «тризубом Чорновола» та що він означає

На Новопавлівському напрямку армія рф обстріляла райони населених пунктів Павлівка, Пречистівка, Вугледар. Безрезультатно вела наступальні бої в районах населених пунктів Новомихайлівка та Золота Нива.

На Запорізькому напрямку зафіксовано пошкодження вогнем поблизу Залізничне, Оріхів, Червоне, Бурлацьке, Зелене поле, Степове, Новопавлівка, Новоандріївка. Ворог наніс авіаудари по районах населених пунктів Малинівка, Ольхівське, Залізничне та Новопіль.

На Південнобухському напрямку росія зосереджує свої основні зусилля на утриманні зайнятих позицій та перешкоджанні наступу наших військ. Вживає заходів для поповнення втрат. Окупанти здійснили обстріли з танків та артилерії різних типів в районах населених пунктів Парутине, Лимани, Лозове, Шевченкове, Мирне, Українка, Киселівка, Потьомкине, Широке, Іванівка, Осокорівка, Добрянка, Пришиб, Квітневе. Нанесли авіаудари поблизу Трудолюбівки, Потьомкине та Андріївки. Для проведення повітряної розвідки активно залучали БПЛА.

За інформацією Генштабу, морське угруповання ворога у водах Чорного та Азовського морів зосереджує свої основні зусилля на блокуванні цивільного судноплавства у північно-західній частині Чорного моря та пошкодженні військових об'єктів та елементів Рейн.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!