Почаїв закривають на в’їзд і виїзд і продовження карантину в Україні. Головне за ніч і минулу добу

3969 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Гал-інфо

Фото: Гал-інфо

Карантин до 12 травня? Міністерство охорони здоров’я ініціює продовження карантину в Україні мінімум до 12 травня. Як повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, завтра це питання розгляне Кабмін.

«Чекайте середи. На засіданні уряду буде прийнято рішення про продовження або скорочення карантину», – сказав Ляшко

А прем’єр Денис Шмигаль заявив, що Кабмін планує продовжити карантин, але в той же час пом’якшити заходи в деяких сферах. За його словами, пік захворюваності варто очікувати на кінець квітня та між 3 і 8 травня.

Після його проходження почнуть упроваджувати антикризові заходи з підтримки економіки. Також наприкінці квітня уряд обіцяє профінансувати медикам додаткові виплати.

Читайте також: На Донбасі загинув випускник Львівської академії сухопутних військ

Коронавірус – Київ – Львів. В Україні за минулу добу 261 хворих на коронавірус – загальна кількість 5710. Це найменша кількість нових пацієнтів за останніх три доби. Нагадаємо, 17 квітня коронавірус було виявлено одразу у 501 українця.

По кількості: Чернівецька область (906), місто Київ (850), Івано-Франківська (512), Тернопільська (414) області.

Зберігається позитивне співвідношення кількості тих, хто одужав – 359, над померлими від COVID-19 – 151 особа.

На Львівщині – у 252 пацієнтів позитивний результат тесту на коронавірус. вилікувалося – 22 осіб, померло 10 осіб.

Якщо брати статистику по районах області, то найбільше – 184 хворих – львів’яни.  26 хворих виявили у Пустомитівському районі, 19 – у Жовківському, 4 – Стрийському, 2 – у Кам’янка-Бузькому, 2 – у Перемишлянському, 2 – у Городоцькому, 5 – у Яворівському, 2 – у Старосамбірському, 2 – у Дрогобичі, 1 – у Миколаївському районі, 1 – у Трускавці та 3 – в Червонограді.
 

Почаїв закривають. У місті Почаїв Кременецького району на Тернопільщині, де розташована належна Московському патріархату Почаївська лавра, відсьогодні з десятої години ранку вводиться заборона на в’їзд і виїзд.

Читайте також: Будувати новий СІЗО у Львові хочуть на початку літа

За словами першого заступника голови Кременецької РДА Вячеслава Онишкевича, за попередню добу офіційно у Почаєві підтвердили 13 випадків зараження коронавірусом, загалом у районі підтверджено вже 42 випадки. У місто зможе заїхати лише спецтранспорт, від якого залежить забезпечення життєдіяльності міста.

З камінням проти COVID-19. У російському Владикавказі протестуючі, які не визнають загрози коронавірусу та карантину, закидали ОМОН камінням та кусками асфальту. Окрім того, в інших містах Росії пройшли віртуальні мітинги проти карантинних обмежень.

А Білорусь планує провести парад на честь 9 травня у Мінську, при цьому в армії зареєстровано вже три випадки зараження коронавірусом. Також всупереч коронавірусу в країні відновилося навчання у школах.

В Італії число нових випадків коронавірусу зменшилось (2056), рівень смертності стабільний (454). У Британії подібна ситуація – знизилась кількість нових випадків (4676) і померлих від коронавірусу (449). 16 квітня країна вирішила ще на три тижні продовжити дію чинних карантинних заходів. В Іспанії заявили, що через COVID-19 економіка країни може втратити від 6,8% до 12,4% цього року залежно від того, скільки триватимуть карантинні заходи.

Читайте також: Українські медики в Італії пробудуть на тиждень довше

Німеччина вперше за останні тижні почала послаблення карантинних обмежень. Запрацювали маленькі магазини, книжкові крамниці, гаражі та велосипедні магазини. Має відновитися навчання у випускних класах, університетам буде дозволено проводити іспити.  Чехія відкрила фермерські ринки, ремісничі майстерні, автосалони і салони по догляду за собаками.

Нафта менше долара. Один з позитивних аспектів кризи, яку переживає світ. Ціна одного бареля нафти WTI вперше в історії впала нижче 1 долара, а саме до 0,05 долара. Вартість нафти падає на тлі затовареності ринку та зниження попиту через пандемію.

Постачальникам краще продати за безкоштовно нафту, тому що сховища у світі близькі до заповнення, і її може не бути де зберігати. У такому випадку потрібно консервувати свердловини, а це ще більші збитки, до того ж їх дорого розконсервувати, а іноді й неможливо.

Майже пройшли свята. Карантин – не карантин, але час повертатися до активного життя. У когось це праця з дому, у когось робота над тим, як після усіх цих обмежень швидко відновити бізнес, в інших –якісь інші турботи. Життя триває. Гарного Вам дня!

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!