Чи збудують у Львові перехоплювальний паркінг та які активи у Катерини Кіт-Садової. Підсумки доби

728 0
Нині 5 березня та 741 доба героїчного протистояння агресії рф.

Акцент дня: Катерина Кіт-Садова виявилась найзаможнішою дружиною мера в Україні. За 2022 рік вона отримала 2,8 млн грн доходів та 15,9 тис. доларів активів. Окрім того, вона була власницею акцій на 2,9 млрд грн, житлового будинку, двох земельних ділянок та двох автівок.

Читайте також: Головний військком Львівщини написав заяву на звільнення. Наразі він продовжує очолювати львівський ТЦК та СП.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 74 бойових зіткнення, найбільше на Авдіївському та Новопавлівському напрямках, відповідно 28 та 22. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 11 районах зосередження особового складу та 1 наземній станції управління БпЛА противника. Уражено засіб протиповітряної оборони та 6 ворожих артилерійських засобів. Також знищено одну керовану авіаційну ракету Х-59.

Уночі російські окупанти учергове атакували Україну, застосувавши 22 БпЛА типу «Shahed». Силами протиповітряної оборони України 18 ударних БпЛА було знищено.

Читайте також: Мобілізація в Україні. Уряд хоче змінити систему бронювання. Прем'єр Шмигаль повідомив, що з Генштабом ЗСУ вже погоджено, аби працівників критичних підприємств бронювали якнайбільше.

Та: У розвідці повідомили про злам серверів міноборони росії. Серед важливих знахідок – документація заступника міністра оборони рф Іванова Тимура, чия роль виявилася ключовою для успіху кібератаки.

Тема дня: Чи збудують у Львові перехоплювальний паркінг та До чого тут «джентльменська угода». Кілька років обговорень будівництва перехоплювальних паркінгів у Львові – і ось місто повідомляє, що першому паркінгу бути – на вулиці Стрийській. Журналістка Tvoemisto.tv розповідає, хто будуватиме цей паркінг, на яких умовах забудовник отримає земельну ділянку та чи буде там новий мікрорайон.

Читайте також: КОВА розробляє нову транспортну модель Київщини за участі інвесторів з Кореї. Це дозволить: проаналізувати стан пошкодження транспортної інфраструктури Київщини, розробити бачення та стратегію її відновлення, розробити комплексні плани просторового розвитку, оптимізувати транспортні потоки.

Та: Понад 40% водіїв приміських маршруток Львівщини не вмикають валідатори для безготівкової оплати. Загалом приватним перевізникам встановили 939 валідаторів.

Ключові події:

1. Кількість міністерств в Україні хочуть скоротити. В уряді вже працюють над створенням «потужного центру уряду», де мають зосередитися всі допоміжні адміністративні функції – відповідна юридична підтримка, робота Кабміну у кадровій, бухгалтерсько-фінансовій сфері.

Читайте також: Керівників лісгоспів на Львівщині підозрюють у незаконній вирубці лісу на 64 млн грн. Організував оборудку один з керівників Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства, який на час скоєння злочину був головним лісничим Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства;

2. Ексочільниці управління екології ЛМР Олександрі Сладковій вручили підозру. Як повідомили Tvoemisto.tv у прокуратурі Львівської області, одразу по двох статтях.

Читайте також: У Львові судитимуть колишнього посадовця міськради, якого затримали на хабарі. Йому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років;

3. Будівництво біля Солом’янському парку. Кияни звертаються до міністра інфраструктури. Активісти вже упродовж 3-х років виступають проти робіт на межі зеленої зони.

Читайте також: Власник 200-річної будівлі на Подолі доводить, що вона нібито не має цінності. Садиба є однією з найстаріших нині збережених зразків забудови старого Подолу – їй 202 роки.

Та: У Львові планують звести будинок з артоб’єктом. У Львові на вул. Тракт Глинянський 141-Б планують нове будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудованими торгово-офісними приміщеннями та з підземним паркінгом;

4. На які медзаклади Львова скаржаться найбільше. 21 скарга – КМП «Львівське територіальне медоб’єднання «Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги».

Читайте також: У Львові розслідують смерть немовляти у лікарні. Батьки вважають, що у цьому винні лікарі, які проявили халатність.

Та: За минулий тиждень чотири людини померли від коронавірусу на Львівщині. Усі – були невакциновані;

5. Володимиру Івасюку – 75. Хіти, які ми пам’ятаємо. 

Tvoemisto.tv пригадує найвідоміші пісні Івасюка, які вже понад 50 років співає вся Україна.

Читайте також:  На Подолі активісти облаштували клумбу на місці, де паркуються автівки. Вони перенесли смітники, прибрали сміття, очистили землю від каміння та посіяли квіти.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!