Понад 18 тисяч українців отримали щеплення бустерною дозою проти Covid-19

1405 0
Бустерною вважається доза від коронавірусу, яку вводять як ревакцинацію вже після повного курсу щеплень, щоб посилити ефективність вакцинації, яка з часом знижується.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

За даними МОЗ станом на 9 січня, 18 тисяч українців уже отримали бустерну дозу вакцини від коронавірусу.

Від початку вакцинальної кампанії в Україні щеплено 14,8 мільйона людей, з них отримали першу дозу – 14,8 мільйона осіб та отримали дві дози – 13,9 мільйона. Додаткову дозу вакцини отримали  6 101 людина, бустерну дозу – 18 409 людей. Загалом проведено 28 799 967 щеплень.

Читайте також: Охочих вакцинуватися меншає, а кількість хворих і померлих від Covid-19 збільшилася у 6 разів

Додамо, що 6 січня міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко підписав наказ про бустерну дозу для українців від 18 років. За його словами, бустерна доза має посилити ефективність вакцини та дати кращий захист від нового штаму коронавірусу Омікрону. Бустерна це не додаткова доза.

Бустерною вважається доза від коронавірусу, яку вводять як ревакцинацію вже після повного курсу щеплень, щоб посилити ефективність вакцинації, яка з часом знижується. Напередодні МОЗ дозволило бустерну дозу вакцини від коронавірусної хвороби не лише для медичних працівників, а й для людей віком від 60 років, незалежно від того, якою вакциною вони щепилися.

Після введення бустерної дози можна буде отримати новий Covid-сертифікат, який діятиме 270 діб з дати її введення. Згенерувати його можна буде в «Дії» орієнтовно наприкінці січня 2022 року. До того часу буде чинним сертифікат за попередню повну вакцинацію. Віктор Ляшко зазначив, що медична система готується до чергового зростання кількості випадків коронавірусу в Україні. Наразі лише три регіони країни подолали 50% повністю вакцинованого дорослого населення. Це Київ (73%), Київська (55%) та Полтавська (51%) області. Тому, міністр закликає всіх українців зробити свідомий вибір на користь вакцинації від коронавірусної хвороби та допомогти здолати епідемію.

Нагадаємо, що на Львівщині, станом на кінець 2021 року, двома дозами від коронавірусної інфекції провакцинували трохи більше 45% дорослого населення. Одну дозу мають майже 48%. У Львові кількість провакцинованих дещо вища – двома дозами у провакцинували 60,1%, а одну дозу вже мають 66% львів’ян. Проте і цього недостатньо для колективного імунітету. Він повинен бути на рівні щонайменше 70%.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!