Понад 50 «швидких» на Львівщині обладнали GPS-навігаторами

1918 1
Більше півсотні «швидких» в області тепер мають GPS-навігатори. Таке нововведення допоможе легко відслідковувати місцезнаходження машин.
фото: vkurse.ua, karpatskijobjektiv.com, lviv.vgorode.ua

фото: vkurse.ua, karpatskijobjektiv.com, lviv.vgorode.ua

За словами Юрія Пацюрка, головного лікаря Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, усі GPS-навігатори, які були закуплені, уже встановлені на 56 карет «швидкої» медичної допомоги для візуального контролю кожної з машин.

«Серед переваг GPS-зв'язку є те, що ми бачимо на моніторі комп'ютера: чи машина стоїть або ж їде, з якою швидкістю і куди рухається, яке напруження електромережі та заряд акумулятора. Окрім цього, тепер ми можемо відслідкувати та перевірити факт того чи іншого виїзду на виклик до хворого та зменшити розхід пального», – зазначив Юрій Пацюрко.

Читайте також: «Швидкі» на Львівщині ремонтуватиме офіційний дилер Peugeot

На жаль, GPS-навігатори не дають зв'язку з водіями машини, тому керівництво екстреної медичної допомоги Львівщини додатково закупило 600 номерних карток одного із операторів України, які роздали працівникам у кожну «швидку». «Так нам вдалось покращити роботу медиків, поєднавши GPS та телефонний зв'язок», – зауважує Юрій Пацюрко.

Окрім того, в області є 17 «швидких», які обладнані радіозв'язком. «Ми маємо свою частоту, ретранслятори, станції архівації, спеціально зроблені для цього радіозв'язку. Дана система працює ще з 2010 року та була створена для виконання завдань під час Євро-2012. Зокрема, ретранслятори ставилися на найбільш швидкісну та небезпечну трасу — «Київ – Чоп». Відтак, це не лише забезпечення візуального контролю з машинами, а й зворотній зв'язок з бригадами та навіть архівування їхніх розмов», – каже Юрій Пацюрко.

Читайте також: У Львові центру екстреної медичної допомоги вручили новий реанімобіль

Хоча радіозв'язок є значно кращим, проте він дороговартісний, і зараз медики мають можливість користуватись GPS-зв'язком, якому належить чимала роль в організації надання вчасної екстреної медичної допомоги населенню.

Джерело: 032.ua


Читайте також:
9 Липня, 2015 11:08
Ольга Краще би медикаментів придбали у "швидкі", а то буває, що елементарного нема!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!