Під Львовом відкрили дахову сонячну електростанцію. Фото, відео

3299 0
Сонячна електростанція «Лео-Солар-Енерджі» потужністю 1000 кВт збільшить частку альтернативної енергії в електроенергетиці України та знизить рівень використання вуглеводневих енергоносіїв при виробництві електричної енергії.
фото ілюстративне: Facebook

фото ілюстративне: Facebook

Сьогодні, 15 грудня, у селі Малехів Жовківського району розпочала роботу нова сонячна електростанція. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

Сонячна станція складається із 3705 модулів, кожен потужністю 270 Вт. Орієнтовна кількість виробленої електроенергії на рік становитиме близько 1 100 000 кВт/год.

Читайте також: На Львівщині з'явиться ще одна вітрова електростанція

«1 будинок споживає 10 кВт в пікові періоди. У середньому це 5 кВт. А відтак приблизно 200 будинків ми можемо освічувати цілодобово, звісно, коли є сонце. СЕС генерує всю потужність в енергосистему України і отримує за це гроші по зеленому тарифу відповідно до закону України», – розповів Руслан Волошин, засновник компанії «Арт-Енерго».

Також він додав, що в планах компанії збільшення потужностей до 2,5 МВт у 2018 році.

Нагадаємо, неподалік Львова має з'явитися ще одна сонячна електротанція.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!