Львівська ОВА надасть фінансову підтримку волонтерам. Що про це відомо

728 0
У 2024 році для волонтерських організацій передбачать 5 мільйонів гривень.
фото: Вечірній Київ/ Наталія Слінкіна

фото: Вечірній Київ/ Наталія Слінкіна

Львівська ОВА надаватиме фінансову підтримку волонтерським організаціям на закупівлю товарів для потреб Сил оборони. Про це повідомив голова ЛОВА Максим Козицький. 

«Волонтери є містком між людьми, які хочуть допомогти, та людьми, які потребують допомоги. А мета Львівської обласноїдержавної адміністрації – бути надійною опорою і для одних, і для інших, саме тому ми розробляємо новий напрям фінансової підтримки», – прокоментував Максим Козицький. 

Читайте також: Дев'ятирічний хлопчик зі Львова зібрав уже чотири млн грн на ЗСУ

За його словами, у 2024 році на цей напрям передбачать 5 мільйонів гривень. Одному учаснику виділятимуть не більше ніж 300 тисяч гривень.

Як це працюватиме:

  1. Волонтери отримують заявки від військових частин.
  2. Збирають 50% вартості потреби.
  3. Подають заявки у Львівську ОВА.
  4. Підприємство-виробник проходить акредитацію у Львівській ОВА.
  5. Львівська ОВА розглядає заявки та виділяє кошти виробникам продукції.

«Таким чином ми в найкоротші терміни досягнемо одразу кількох важливих цілей: зміцнення обороноздатності, інституційна підтримка волонтерських організацій, підтримка національного виробника. А заразом й станемо найміцнішим тилом нашого війська!», – додав чиновник.

Найближчим часом у ЛОВА доопрацюють механізм і буде відома детальніша інформація щодо критеріїв до волонтерських організацій та підприємств, а також куди і до кого звертатись.

Нагадаємо, нещодавно у Львові проходили мітинги та пікети проти некритичних фінансових витрат з обласного та інших місцевих бюджетів, щоби, натомість, збільшити відрахування з них на потреби Збройних сил України. Одним із найбільш резонансних проєктів, проти якого активісти виходили на пікети під стіни Львівської ОВА, став план будівництва спорткомплексу в Ходорові за понад 85 млн грн. Tvoemisto.tv поспілкувалося зі сторонами конфлікту та з’ясувало, в чому проблема цього проєкту. Читайте за посиланням

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!