Познімайте бляху з органного залу і поставте шифер або руберойд!

7889 0
Жителі вулиці Степана Бандери та сусідніх вулиць записали відеозверення до мерії з вимогою зберегти бруківку на цій вулиці, а не укладати асфальт, як це запропонували розробники проекту. Натомість відомий співак Левко Дурко проти того, щоби після реконструкції вулиці Бандери легковий автотранспорт перевели на вулиці Тобілевича і Федьковича.
фото: Wikimapia

фото: Wikimapia

Користувач Роман Шишак розмітив на своєму каналі в Youtube  відеозвернення жителів вулиці Бандери та сусідніх вулиць з приводу планів міської ради змінити дорожнє покриття на вулиці Бандери з бруківки на асфальт.

Практично всі промовці висловлюються проти асфальтування дороги та вимагають не звужувати вулицю та залишити дерева.

Перший промовець, імені якого не називають, дуже емоційно висловився про наміри зняти бруківку та укласти асфальт.

«Бруківка була лицем нашого рідного міста. За Австрії ставили бруківку, за Польщі ставили бруківку. Була радянська влада – знімали бруківку, бо ставили собі монументи Слави… Якщо якомусь дурневі стрілило в голову асфальтувати, то в такому випадку познімайте черепицю зі старих будинків, познімайте бляху з нашого органного залу, поставте шифер або руберойд, це дуже дешево і швиденько робиться. Будете латати діри на дахах і діри під ногами» -- заявив житель вулиці Бандери.

Читайте також: Отже, асфальт чи бруківка? Як львів’яни спланували оновлення вулиці Бандери. візуалізація

Ще одна учасниця звернення розповіла, що коли покладуть асфальт, то не буде чим дихати. Крім того, вона висловила побажання, щоби був заїзд автомобілів на тротуар, бо їй часто доводиться їздити автомобілем на обстеження в медзаклади.

 

Інші промовці також кажуть про те, що вулиця Бандери є візитівкою Львова і треба залишити її з брукованим покриттям. «Ця вулиця перлина Львова і ми хочемо зберегти її в такому стані, в якому вона була збудована на початку століття. Архітектори Левинський, Захаревич та Обмінський будуть нам за це вдячні».

Читайте також: Чому заміна бруківки у Львові – це зле

Ольга Наливайко звернулася особисто до міського голови Львова. «Пане мер! Ми дуже давно чекали на ремонт вулиці але ніколи не думали, що ви її так не любите. Це одна з центральних вулиць старого кварталу. Вона знаходиться у жахливому стані. Прошу – не ви її будували, не вам її руйнувати. Залишіть її з історичною бруківкою та зеленою».

До мешканців Бандери долучилися жителі вулиць Тобілевича та Федьковича. Зокрема, співак Левко Дурко каже, що місцеві жителі проти того, щоби ці невеликі вулички стали головними транспортними артеріями для легкових автомобілів, як це передбачено у планах реконструкції вулиці Бандери.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!