Правоохоронці озвучили можливі причини катастрофи на Грибовицькому сміттєзвалищі

3835 0
Правоохоронці відпрацьовують кілька версій причин катастрофи на Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова, що призвела до загибелі людей.
фото: ua.112.ua

фото: ua.112.ua

Як передає УНІАН, про це повідомив заступник начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області Микола Самарчук сьогодні під час прес-конференції у Львові.

Він зазначив, що наразі висунуто дві основні версії: порушення правил безпеки і службове недбальство.

«Зараз проводяться слідчі дії. Висунуто дві основні версії, це - порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою і службове недбальство. Щодо підпалу, тобто спеціального підпалу передбаченого ст. 194 КК України (умисне знищення майна), на даний час такою інформацією не володіємо. Але, як першопричину настання наслідків катастрофи, тобто проведення робіт з гасіння пожежі, що послужили таким наслідком – ми розглядаємо», - зазначив Микола Самарчук.

 

Нагадаємо, у суботу, 28 травня, на Грибовицькому сміттєзвалищі розпочалась пожежа. Станом на 7:40 год, понеділка, 30 травня, з’явилася інформація, що пожежу на Грибовицькому сміттєзвалищі ліквідовано. Як повідомив начальник сектору зв’язків зі ЗМІ Головного управління ДСНС України у Львівській області Віталій Туровцев, загоряння на території сміттєзвалища в с. Великі Грибовичі Жовківського району ліквідовано.

 

Згодом з’явилась інформація, що через зсув, троє рятувальників опинились під звалами сміття.

 

 

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!