Політична реклама

При купівлі валюти львів'янам знову знадобиться паспорт

2042 0
З 8 червня в Україні будуть діяти нові правила готівкових валютообмінних операцій. Так, згідно з постановою Нацбанку №249, населення зможе купувати валюти не більше, ніж на 15 тис. гривень на добу. При цьому паспорт, як і раніше, буде потрібен, проте буде один виняток – без документа можна буде купувати інвалюту в тому банку, де у вас відкрито рахунок.

Водночас, здати долари в банк стане простіше. "Людина зможе за один день без паспорта продати банку валюти на суму до 150 тис. грн в еквіваленті, зараз для таких операцій потрібно пред'являти документ", – повідомив директор центру роздрібного бізнесу банку "Фінанси та Кредит" Олексій Руднєв. Зараз без паспорта українці можуть здавати в банк валюти не більш, ніж на еквівалент 15 тис. гривень за раз, інформує ТСН.

Вцілому без документів дозволяється міняти одну іноземну валюту на іншу, якщо обсяг операції не перевищує еквівалент 150 тис. грн. Наприклад, якщо потрібно за $140 купити 100 євро (без участі гривні). При цьому Нацбанк вимагає проводити переведення не за комерційним курсом банків, а за офіційним курсом НБУ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!