Психіатрична лікарня у Львові заповнена на 100%, але невдовзі знову будуть резерви

5396 0
Із початком війни тут також зарезервували 100 ліжок для військових, відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я та Міноборони України.
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

Львівська обласна психіатрична лікарня нині заповнена на 100%. Там станом на 5 квітня перебувало 844 пацієнти. Близько 300 з них – це евакуйовані пацієнти лікарні Харкова, що прибули три тижні тому, та психоневрологічного інтернату з Бахмута, які приїхали минулого тижня. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив генеральний директор медзакладу Богдан Чечотка.

Крім того, тут перебуває орієнтовно 100 людей з гострими розладами психіки внаслідок бойових дій зі Сходу України.

Читайте також: Секрети психіатричної лікарні на Кульпарківській. Фоторепортаж

«Лікарня працює досить напружено, задіяні всі ресурси. Коли почалася війна, ми створили резерви. Вони є тому, що встигли закупити необхідне і тому, що надалі нас постійно підтримують гуманітарною допомогою з різних джерел. Активно працює українсько-польське, українсько-німецьке психіатричні товариства. Вони допомагають медикаментами, продуктами, розхідними матеріалами. Багато благодійників нас забезпечили індивідуальними наборами, м’яким інвентарем тощо», – каже він.

Із початком війни тут також зарезервували 100 ліжок для військових, відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я та Міноборони України.

«Коли почалась війна, ми розуміли, що наш об’єкт є уразливим, тому виписали тих пацієнтів, котрих могли – зменшили присутність до 450 людей. Зарезервувати 100 ліжок за військовими, тому ресурс, щоби в один момент розмістити багатьох пацієнтів, мали», – додає він.

Генеральний директор лікарні каже, що серед пацієнтів багато мають загострення психічного стану залежно від перебігу захворювання. Так само постраждала соматика, тобто супутні захворювання. Є також група пацієнтів, що приходить примусове лікування унаслідок тих злочинів, які вони вчинили.

Читайте також: Психічнохворим у львівській лікарні утричі врізали витрати на харчування. В чому причина

«Це – особливий контингент, під який ми виділили окремий корпус, перепрофілювали відділення, відповідно до законодавства. Персонал – і лікарі, і медсестри – теж змушені були переформатувати свою роботу», – пояснює Богдан Чечотка.

За словами гендиректора, лікарня надалі готова стати логістичним хабом для гуманітарної допомоги і для персоналу. У них працює бригада італійців, Червоний хрест – міжнародний та український. Учора пацієнти, що прибули з Бахмута до Львова, відправилися в Італію, а нині в Прибалтику, тому невдовзі медзаклад знову матиме резерви.

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!