П’ятеро мешканців Львівщини отримали державні нагороди

2795 0
Троє львівʼян отримали орден за заслуги ІІІ ступеня.
Фото: Львівської ОВА

Фото: Львівської ОВА

Сьогодні, 20 липня, пʼятеро представників Львівщини, які мають видатні заслуги у різних сферах, отримали державні нагороди. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Читайте також: Дев’ятьох Героїв зі Львівщини посмертно нагородили орденами

Орден «За заслуги» ІІІ ступеня отримали: 

  • співзасновник компанії «ТЕРРА-ПАК» Ігор Бойко, підприємство якого із виробництва стрейчової стрічки, попри складну ситуацію в державі, продовжує працювати та платити податки, а частина працівників боронять терени України.

  • ветеран чорнобильського руху, керівник громадської (опікунської) ради Львівського обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення Микола Польовий. Він також є частиною компанії «Львівхолод» – одного з найбільших платників податків області.

  • директорка комунальної реабілітаційної установи змішаного типу «Львівський міський центр реабілітації «Джерело»» Зореслава Люльчак. Установа вже майже 30 років допомагає дітям, підліткам та повнолітнім людям з інвалідністю.

Орден «За мужність» ІІІ ступеня отримав заступник голови громадської організації «Всеукраїнська спілка ліквідаторів-інвалідів «Чорнобиль-86» Василь Атаманчук. Він розповів, що багато членів організації зараз у прифронтових місцях працюють на перемогу України.

Зазначимо, що звання «Народний художник України» отримала львівська художниця-керамістка Оксана Чепурна. Мисткиня популяризує трипільську культуру і вже 55 років працює у Львівській кахлярні. 

Довідково 

Орден «За заслуги» I, II, III ступеня — державна нагорода України для відзначення видатних заслуг громадян в економічній, науковій, соціально-культурній, військовій, державній, громадській та інших сферах суспільної діяльності.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!