Рівень смертності у Маріуполі зріс у п'ять разів, – міська рада

5724 0
Зберігається небезпека розповсюдження холери.
Маріуполь. Фото: з відкритих джерел

Маріуполь. Фото: з відкритих джерел

Рівень смертності у Маріуполі зріс у п'ять разів. Нині там фіксують різкий стрибок інфекційних хвороб, а тіла померлих людей досі знаходять посеред вулиць. У місті – повна антисанітарія та відсутність належної медичної допомоги, –повідомляють у Маріупольській міській раді. 

За даними міськради, самі окупанти кажуть про зафіксовані 17 випадків гострої кишкової інфекції. З них – половина у дітей. Але реальна картина значно гірша. 

Читайте також: За 11 хвилин збили 7 літаків, – зенітник про наймасованішу ракетну атаку на столицю 

«Враховуючи майже повну відсутність медичної допомоги, за тиждень у Маріуполі помирає понад 30 людей. Це більше, ніж у півмільйонному Маріуполі до початку війни. Через антисанітарію та забруднення підземних вод, річок у місті також зберігається небезпека розповсюдження холери», – додають у міськраді. 

Нагадаємо, що про те, спалахів яких інфекційних хвороб можна очікувати в умовах війни, як убезпечити себе та своїх рідних від цих небезпечних недуг та яка профілактика найдієвіша, читайте у матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!