Росія спробує оточити українські війська на Сході, – британська розвідка

2739 0
На півночі України поле бою залишається статичним.
Фото: kyiv.depo.ua

Фото: kyiv.depo.ua

Російські війська зосереджують свої зусилля, щоб спробувати оточити українські сили на Донбасі. Про це повідомляють у розвідці Британії, пише «Європейська правда».

«Російські сили, схоже, концентрують свої зусилля, щоб спробувати оточити українські сили, що знаходяться безпосередньо перед сепаратистськими районами на сході країни, просуваючись з боку Харкова на півночі та Маріуполя на півдні», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Російська техніка розкрадена і виходить з ладу, із 10 танків лише одн на ходу, – розвідка 

Саме Схід може стати основною ціллю Росії, зважаючи на те, що досі поставлених на початку «спецоперації» цілей вона не досягла. Щодо північних областей України, у британській розвідці кажуть, що поле бою там залишається здебільшого статичним. При цьому локальні контратаки українських військових перешкоджають намаганням Росії перегрупувати та реорганізувати свої сили.

Раніше РФ заявляла, що концентруватиме свої зусилля на повному звільненні Донбасу, проте може також спробувати штурмувати обласні центри – Київ, Харків, Чернігів, Суми. У Пентагоні повідомляли, що зосередження військових дій загарбника на Сході здійснюватиметься з метою відрізати українські сили від решти військ України.

Нагадаємо, що за попередню добу українські війска у Донецькій та Луганській областях відбили 7 атак ворога. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!