Розмір штрафів в Україні не залежатиме від прожиткового мінімуму

1241 0
З 1 грудня прожитковий мінімум зросте з 2 294 до 2 393 грн.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

В Україні змінять методологію розрахунку прожиткового мінімуму. Відтак, цей показник зможе задовольнити потреби людини. Про це в коментарі телеканалу «Дом» повідомила міністерка соцполітики Марина Лазебна.

Читайте також: З жовтня пенсіонери старші за 75 років отримуватимуть по 400 гривень

Вона каже, що станом на сьогодні проблема у тому, що до прожиткового мінімуму прив'язані розміри штрафів та інших відрахувань.

«Вирішили залишити цю прив'язку у формуванні основних нарахувань, визначених Конституцією: тільки пенсія, тільки мінімальна зарплата. І прожитковий мінімум для людини має бути реальним і не може бути навіть як розмір у бюджеті», – каже вона. 

Сума має бути вищою, а все інше треба прив’язати до базових виплат, щоб у людини не було ніяких втрат, стверджує вона. 

Додамо, що вийшло 4 законопроєкти. Один про методологію, другий про відв'язання, далі — про базові величини для штрафів і для соціальних виплат, доплат.

В Україні з 1 липня загальний показник прожиткового мінімуму становить 2294 грн, а з 1 грудня він зросте до 2393 грн.

Нагадаємо, що з 1 липня через підвищення прожиткового мінімуму для людей, які втратили працездатність, з 1 769 грн до 1 854 грн, підвищили і мінімальні пенсії з 1 769 грн до 1 854 грн


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!