Львів'яни створили «Розумний годинник», який отримав престижну премію

2806 0
Ґаджет «LаMetric львівського стартапу «Smart Atoms» отримав премію «Red Dot Product Design Award 2016» – найпрестижнішу в світі, якщо йдеться про дизайн продукту.
фото: en.red-dot.org

фото: en.red-dot.org

«LaMetric» – це мультифункціональний діодний дисплей, який уміє відображати час і різну корисну інформацію: оповіщення із соцмереж і пошти, дані про погоду і здоров'я користувача тощо. Це стає можливим завдяки синхронізації з додатками на зразок Google Calendar, CrossFit, Apple Store, IFTTT. У пристрій також вбудований таймер та секундомір.

Як інформує ain.ua, на «Red Dot» продукти оцінюють за такими критеріями, як іноваційність дизайну, його функціональність, ергономіка, екологія та довговічність. Після отримання нагороди винахід львів’ян знайде своє почесне місце в музеї «Red Dot», а також на сайті премії.

«Електроніка сама по собі не красива і незвична для людей, особливо вдома. Людям подобаються традиційні речі, які існували століттями. Проте ера «Інтернету Речей» повинна перетворити їх в смарт-об'єкти із новітніми технологіями. У той самий час вони не повинні втратити затишку, гарного вигляду та своєї історії.

Існуючий рівень виробництва не готовий до цих викликів, навіть гіганти індустрії не можуть цього домогтися. Премія «Red Dot» показала, що нам вдалося створити прекрасний, і в той же час технологічний об'єкт розумного будинку»,  – прокоментував СЕО Smart Atoms Назар Білоус. Він також додав, що стартап має намір нарощувати продажі La Metric Time в онлайні і виходити в преміум офлайн-мережі.

У цьому році в конкурсі брали участь 5 214 продуктів зі 57-ми країн світу. Нагороди отримали більше тисячі номінантів. «Кращих із кращих» оберуть 4 липня.

Довідка. «Red Dot Design Award» – авторитетна нагорода в галузі дизайну, що присуджується європейським інститутом Центром дизайну землі, який розташовується в місті Ессені (Німеччина). Нагорода також вручається дизайнерам і компаніям-виробникам за видатну якість і особливі досягнення в дизайні товарів широкого вжитку. Роботи, відмічені нагородою, виставляються в Музеї дизайну «Red Dot» в Ессені, який на сьогоднішній день є найбільшим у світі зібранням досягнень сучасного дизайну.

 

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!