Зеленський присвоїв звання Героя двом загиблим воїнам 24 ОМБр. За що їх відзначили

1451 0
Бійці загинули у червні 2014 року.
Фото умовне

Фото умовне

Двом військових із 24 механізованої бригади імені короля Данила посмертно присвоїли звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка». Про це розповіли на сторінках у соцмережах бригади.

«Указами Президента України від 29 вересня 2023 року полковнику Ляшенку Ігорю Вікторовичу та майору Воробцю Степану Степановичу присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" (посмертно)», – йдеться у повідомленні.

Командир 1 механізованого батальйону полковник Ляшенко та командир розвідувальної роти майор Воробець загинули 19 червня 2014 року, потрапивши у ворожу засідку поблизу селища Закітне, що на Донеччині.

В той день, кажуть у бригаді, під час штурму населених пунктів Ямпіль та Закітне, 24 ОМБр імені короля Данила зазнала перших втрат.

Тоді загинули ще пʼятеро розвідників 24 ОМБр імені короля Данила, а саме:

  • старший сержант Андрій Повстюк, заступник командира взводу-командир розвідувального відділення;

  • старший солдат Юрій Прихід, старший розвідник розвідувального відділення;

  • солдат Микола Шайнога, розвідник-кулеметник розвідувального відділення;

  • солдат Віктор Сивак, розвідник розвідувального відділення;

  • солдат Віктор Семчук, розвідник-снайпер розвідувального відділення.

«Взяття під контроль невеличких, але стратегічно важливих населених пунктів Ямпіль та Закітне — було одним з основних чинників втрати терористичним угрупованням Стрєлкова-Гіркіна, яке нараховувало близько тисячі найманців, бойової стійкості, що в підсумку призвело до їх втечі зі Слов’янська і Краматорськ», – пояснили у пресслужбі бригади.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський присвоїв двом львівським захисникам звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно). Обидва воїни служили у лавах 125 окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних Сил України. 

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!