СБУ вилучила документи про електронну реєстрацію в дитсадки Львова

7508 0
В управлінні освіти міської ради кажуть, що спецслужба не проводила обшуків.
Фото: idtn.corp2.net

Фото: idtn.corp2.net

Як пояснила під час брифінгу начальник управління освіти Зоряна Довганик, представники СБУ звернулися до управління з проханням надати копії документів щодо електронної реєстрації дітей до дошкільних навчальних закладів.

«Насправді, це були не зовсім обшуки, а швидше вилучення документів. До нас звернулись працівники СБУ, щоб ми надали копії документів, щодо електронної реєстрації дітей, у дошкільні навчальні заклади», – сказала вона.

Водночас Зоряна Довганик припустила, що до такого кроку з боку представників спецслужби могли спонукати звернення батьків, незадоволених тим, що їхні діти не потрапили до дитсадка.

«В цьому році ми мали значну кількість питань від тих батьків, яких діти не змогли потрапити на 2017 рік у дошкільний навчальний заклад. Це стосувалося невчасної реєстрації, це стосувалося того, що не завжди інформація, оскільки вона була неповною, була перенесена із старої бази у нову», – розповіла чиновниця.

За її даними, першого вересня у Львові прийняли в садочки в межах 7 тисяч дітей, а 3800 – не потрапили в дитсадки.

«Ми працюємо над тим, аби створити групи короткотривалого перебування дітей у дошкільних навчальних закладах. Вони зможуть відвідувати садочок в першій або в другій половині дня. І це дозволить прилаштувати на половину дня усіх дітей, які не потрапили у садочки», – сказала Зоряна Довганик.

За її словами, такі групи будуть створені в тих садка, де немає можливості створити повноцінної групи.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!