Що треба знати під час оплати готівкою у транспорті Львова

5975 0
Квиток потрібно зберігати впродовж всієї поїздки.
ФОТО: ІВАН СТАНІСЛАВСЬКИЙ/ТВОЄ МІСТО

ФОТО: ІВАН СТАНІСЛАВСЬКИЙ/ТВОЄ МІСТО

При оплаті за проїзд готівкою пасажир має обов’язково отримати у водія разовий паперовий квиток з QR-кодом. Такий квиток вже завалідований у системі АСОП. Також важливо перевірити, чи на квитку вказані фактичні час і дата здійснення поїздки. Квиток діє лише у межах кінцевих зупинок маршруту. Зберігати його потрібно впродовж всієї поїздки. Про це повідомили у ЛКП «Львівавтодор».

«Після оплати готівкою обов’язково беріть у водія паперовий квиток. Не забувайте перевірити, чи на квитку вказані фактичні час і дата. Якщо ж водій не дав квиток – нагадайте йому про це і наполягайте на видачі квитка з QR-кодом. На момент перевірки контролю ваш обов'язок - пред’явити проїзний документ, це ваше підтвердження оплати поїздки. Оплативши готівкою і не маючи паперового квитка - ви ризикуєте отримати штраф», – наголосили у ЛКП «Львівавтодор».

Читайте також:  Чому у Львові не так, як у Відні, або як Урятувати громадський транспорт

У компанії додали, що оплата за проїзд та видача квитків при оплаті готівкою – це наповнення бюджету, кошти з якого  скеровують і на потреби війська. Крім того, прозорий облік оплат дозволить підприємствам-перевізникам підвищувати водіям офіційну заробітну плату.

До слова, вартість однієї поїздки при оплаті готівкою складає 20 грн. Штраф за безквитковий проїзд складає 300 грн.

При безкотівковій оплаті вартість поїздки є дешевшою і складає: 15 грн – банківськими картками та NFC-пристроями; 13 грн – загальними ЛеоКарт; 6,5 грн – студентськими ЛеоКарт. Для учнів та пільговиків, які мають відповідні ЛеоКарт, проїзд у громадському транспорті Львова безоплатний.

Нагадаємо, цього року у Львові планують запровадити пересадковий квиток у громадському транспорті. Львів’яни матимуть можливість впродовж 40 хвилин здійснити пересадку безкоштовно. Його мали запустити вже в кінці березні, або ж на початку квітня. Проте станом на 9 квітня пересадковий квиток так і не запровадили. Як повідомили у «Львівавтодор», впровадження нового функціоналу відтерміновано через хакерську атаку на систему е-квитка, яка сталася 29 березня.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!