Яким має бути громадський транспорт у Львові та за аліменти на чоловіків очікує мобілізація. Підсумки доби

611 0
Нині 19 квітня та 786 доба героїчного протистояння агресії рф.

Акцент дня: Суд скасував арешт частини майна родини Гринкевичів. Суд вирішив, що подальше збереження арешту майна «не виправдовується потребами досудового розслідування».

Читайте також: У Брюховичах власник ресторану захопив територію школи та охоронну зону. Жодних дозвільних документів на встановлення огорожі він не надав.

Ситуація на фронті: У ніч на 19 квітня на Львівщині о 04:58 через загрозу ракетного удару оголошувалась повітряна тривога, відбій – о 06:15. За даними моніторингових каналів, вибухи пролунали у Дніпрі та в Одеській області.

За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 86 бойових зіткнень, з них 25 і 20 на Бахмутському та Новопавлівському напрямках. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 10 районах зосередження особового складу противника. Уражено пункт управління, 2 артилерійських засоби, станцію РЕБ та ворожий склад боєприпасів.

Також силами протиповітряної оборони України знищено 2 керовані авіаційні ракети Х-59.

Читайте також:  За несплату аліментів на чоловіків очікує мобілізація. Що відомо. Станом на 1 березня 2024 року на виконанні в органах Державної виконавчої служби перебуває 520,2 тис. документів про стягнення аліментів.

Та: В Києві майже 5 тисяч осіб не з’явились до ТЦК. Станом на 1 квітня поліція Києва уже доставила до ТЦК майже третину з них.

А також: У Львові відбудеться благодійний аукціон-концерт, щоб зібрати пів мільйона на ЗСУ. Будуть збирати кошти для 28 ОМБПр ім. Лицарів Зимового походу.

Тема дня: Чому у Львові не так, як у Відні, або як Урятувати громадський транспорт. Є справи, які, попри війну, не можна відкладати до кращих часів. Електричний громадський транспорт в Україні давно потребує значної модернізації та розвитку. В січні 2024 року Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України ініціювало нараду з участю представників органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств та громадських організацій з питання удосконалення нормативно-правового регулювання в секторі електротранспорту.

За її результатами, експерти громадської організації Vision Zero напрацювали «Рекомендації змін у державній політиці для забезпечення належного функціонування громадського транспорту в умовах воєнного стану в Україні та як частини сталого (зеленого) відновлення», які надіслали міністерству. Щоби публічно презентувати їх, обговорити проблеми електричного громадського транспорту в Україні, те, як їх долають міста Vision Zerо ініціювала круглий стіл «Врятувати громадський транспорт. 10 дій на рівні держави», який організувало «Твоє місто».

Ключові події:

1. Чи запровадять аварійні відключення світла на Львівщині. Наразі про це не йдеться, але енергосистема потребує допомоги.

Читайте також: Два пункти пропуску на Львівщині знову заблоковані. Йдеться про «Краківець» і «Шегині»;

2. Коли завершується навчальний рік в школах Львова. Під час воєнного стану тривалість навчального року в Україні встановлює Кабінет Міністрів України. Він визначив, що 2023/2024 навчальний рік триває до 28 червня 2024 року. Проте заклади освіти самостійно встановлюють дату завершення занять.

На цю ж тему: У КМДА назвали дату «останнього дзвоника» у школах. У столиці школярі сидітимуть за партами до кінця травня.

Та: Частина шкіл Львівщини не має укриття для складання НМТ. Громадам, які досі не облаштували укриття в школах, дали два тижні.

Також понад сто шкіл Львівщини не можуть забезпечити учнів гарячою їжею;

3. На аукціоні продали борги Львівського автобусного заводу, зокрема і заставу на монастир. Назви компаній, які брали участь у тендері, на майданчику не оприлюднили.

Читайте також: На Львівщині відновили рух по відремонтованому мосту через річку. Підрядна компанія ще має виконати роботи по влаштуванню освітлення, нанесенню дорожньої розмітки, встановленню дорожніх знаків, тощо.

Та: Як зрозуміти, що проїзд в транспорті Львова оплачений. Пояснення. Успішна валідація ЛеоКарт/банківською карткою/NFC-пристроєм – це зелена галочка на валідаторі та одинарний звуковий сигнал;

4. Активісти б’ють на сполох. На Андріївському збираються «реконструювати» пам’ятку архітектури. Історичну будівлю можуть знести.

Читайте також: Який проєкт зайняв друге місце у конкурсі на меморіал Героїв України у Львові. Візуалізація. Друге місце посіла львівська команда архітекторів.Guess Line Architects.

Та: Нині у Львівському районі не буде води. З 10:00 до 22:00 години;

5. У Львові висадили дуби, привезені з малої батьківщини Тараса Шевченка. За місцевими легендами, саме під цим деревом автор малював свої перші картини.

Читайте також: У Львові дітей військових запрошують на майстер-клас з розпису писанок. Усі матеріали для розпису писанок дітям дадуть у центрі.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!