Ракетна небезпека для Стрийщини та працівники ТЦК працюватимуть на блокпостах Львівщини. Підсумки доби

18949 0
Нині 27 квітня та 797 доба героїчного протистояння агресії рф.
Фото умовне

Фото умовне

Акцент дня: У Львівському обласному ТЦК відреагували на інформацію про значне збільшення кількості груп оповіщення. «Ворог поширює такі повідомлення з метою залякування українського населення, дискредитації ТЦК та зриву мобілізації».

Читайте також: На Львівщині працівники ТЦК працюватимуть на блокпостах. На території області їх облаштовано сім.

Ситуація на фронті: О 22:59 на Львівщині оголосили повітряну небезпеку. Була загроза ракетного удару. О 23:29 ракета була в Тернопільській області. Згодом стало відомо про пуск «Кинджалів». Відбій був оголошений о 00:00.

Другий раз повітряна тривога оголошена о 04:01. Як повідомляв голова Львівської ОВА Максим Козицький, командування Повітряних Сил зафіксували ракети на Житомирщині. Курс південно-західний. Крім того, було зафіксовано зліт МіГ-31К, який є ракетоносієм «Кинджалів». О 05:28 Козицький наголосив, що крилаті ракети у повітряному просторі Львівської області. Особлива небезпека для Стрийщини.  Відбій пролунав о 06:02.

За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 94 бойових зіткнення з них 29 та 17 на Авдіївському та Новопавлівському напрямках. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 16 районах зосередження особового складу противника. Уражено радіолокаційну станцію, склад боєприпасів, 3 засоби протиповітряної оборони, станцію РЕБ та ворожий склад матеріально-технічних засобів.

Уночі російські окупанти завдали чергового масованого удару по Україні, застосувавши крилаті ракети різних типів. Інформація щодо цієї атаки уточнюється.

Читайте також: Зеленський заявив про формування нових бригад для посилення позицій на фронті. Також він попросив союзників приділяти якомога більше уваги виробництву зброї на території своїх країн і в рамках спільних з Україною проєктів, щоб збільшувати оборонний потенціал.

Тема дня: «Лікуємо за 5 км від фронту». Історія стоматологині зі Львова. Ліана Шульган – мама трьох дітей, лікарка та підприємиця, яка стала героїнею другого епізоду проєкту «На першій лінії. Довготривала стійкість». Керуючи мережею дитячих стоматологічних клінік, вона мала життя, про яке багато хто мріяв. Проте в 2014 році росія почала війну на сході України й анексувала Крим. Тоді Ліана ухвалила рішення, яке змінило її життя. Вона разом із командою допомогла вже 400 пацієнтам у 10 містах на сході України.

Ключові події:

1. Росіяни погрожують ударом. В Києві евакуюють дві лікарні. Один із медзакладів – для дітей.

Читайте також: Суд залишив під вартою міністра зі Львівщини, якого підозрюють у заволодінні землями на 291 млн грн. Обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 75,7 млн грн;

2. Чи зміниться тариф на газ та електроенергію в Україні. Уряд ухвалив рішення про продовження до 31 травня пільгової ціни на електроенергію для населення – 2 гривні 64 копійки за кіловат.

Читайте також: У Львівському обласному онкоцентрі призначили керівника. Комісія рекомендувала укласти контракт з Олегом Дудою терміном на 5 років.

Та: Власник був російськомовним. Консультативна рада при ДОКС вважає, що садибу Зеленських можливо знести в рамках дерусифікації. Під таку логіку підпадає більшість пам’яток архітектури в місті;

3. У Львові хочуть оновити простір поблизу Фабрики повидла. На ділянці планують облаштувати підземний паркінг.

Читайте також: У Києві реконструюють «Яму» – автостанцію біля Залізничного вокзалу. Орієнтовно її завершать до початку 2025 року.

Та: У Львові з’явиться новий парк. У якому районі. Орієнтовна площа парку на вул. Пилипа Орлика складатиме близько 3,2 га;

4. Леокарт, банківська карта і готівка. Все, що потрібно знати про оплату проїзду у Львові. Tvoemisto.tv зібрало усю інформацію про оплату проїзду в транспорті Львова, зокрема, як оплатити проїзд різними способами, які проблеми та труднощі можуть виникнути та як їх вирішити.

Читайте також: «Смарт-перехрестя» у Львові. Як працюють і де можуть з’явитися. Цей режим регулювання дозволяє зменшити до мінімуму неефективне використання зеленого сигналу світлофора.

Та: У Львові на місяць перекриють для проїзду частину вулиці Самчука. Тут проводитимуть поточний ремонт дорожнього покриття;

5. До Дня міста у Львові відбудуться благодійні ярмарки. Локації. Усі ярмарки розпочинатимуть роботу о 13:00.

На цю ж тему: Через площу Ринок тимчасово не курсуватимуть трамваї.  У суботу, 27 квітня, з 12:45 до 13:45 урочиста церемонія винесення прапорів військових та оборонних структур України, приуроченої до Дня міста.

Читайте також: У Софії Київській покажуть забуті великодні традиції. Фольклорні гурти дослідили архіви й здійснили реконструкції близько двох десятків унікальних великодніх та весняних танків.

Окрім того, у Львові презентували виставку старовинних плащаниць.

Погода: На вихідних у Львові очікується потепління. 27 квітня у місті буде хмарно з проясненнями, удень тепмпература підніметься до 19°. 28 квітня удень 20 градусів тепла, уночі – до 8°.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!