Шість шахт ДП «Львіввугілля» через борги залишились без електроенергії

1535 0
Повідомляється, що на шахтах йде затоплення.
Фото: Андрій Костюк

Фото: Андрій Костюк

У ніч з 22 на 23 грудня вимкнено електроенергію на всіх шести шахтах ДП «Львіввугілля». Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомляє Голова незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

«Знеструмлені підйоми, водовідливи, вентилятори головного провітрювання. На всіх шести шахтах втрачено контроль за рудничною атмосферою, йде затоплення», – пише Михайло Волинець.

Читайте також: Львівських шахтарів залучали до будівництва житла для керівництва

За його словами, від гірників вимагали сплатити наперед 22 млн грн за споживання електроенергії у грудні та січні, але таких коштів ДП «Львіввугілля» не має.

«Тільки ПАО "Центренерго" заборгувало гірникам "Львіввугілля" 92 млн грн, не сплативши ані копійки за вугілля, відвантажене в жовтні, листопаді, грудні», – додає Михайло Волинець, який також зазначає, що водночас держава продовжує закуповувати вугілля у держави агресора – Росії.

За словами голови профспілки, НПГУ звернулась з телеграмами щодо необхідності вжити термінових заходів для реагування на надзвичайну, штучно створену вищими посадовцями ситуацію до президента та прем’єр-міністра.

Доповнено

Як повідомили у Міністерстві енергетики України, електропостачання до шахт відновили. Зазначається, що від електроенергії шахти відключили через вимоги передоплати  з боку «постачальника останньої надії» районної електромережі. Водночас на підприємстві накопичилися борги з  боку генерацій за відвантажене вугілля в жовтні, листопаді, грудні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!