Скільки апаратів ШВЛ є в Центрі легеневого здоров'я і чому там оголосили збір допомоги

1789 0
До кінця місяця у реанімаційному відділенні медзакладу буде достатня кількість обладнання.
Фото: Galinfo

Фото: Galinfo

У Центрі легеневого здоров'я, що визначений як медзаклад для прийому хворих на коронавірус, зараз є 8 апаратів ШВЛ. Очікується надходження ще 12-ти. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомили у медзакладі.

Так, 15 квітня очікується надходження 6-ти апаратів високого класу, а решти – до кінця квітня.

«Відтак, відділення інтенсивної терапії ЦЛЗ буде забезпечено 20-ма апаратами. Ця кількість є оптимальною, адже штучної вентиляції легень потребують не усі пацієнти з ускладненнями від коронавірусної інфекції, а тільки вкрай важкі», – кажуть в ЦЛЗ.

Читайте також: 10 львівських підприємств отримали дозвіл на пошиття масок

Водночас у медзакладі оголосили збір допомоги. У переліку потреб – і апарати ШВЛ, і кисневі маски, і речі першої необхідності – такі як туалетний папір і чай.

«Збір оголошений, оскільки, враховуючи досвід країн, яких вразила пандемія, маємо бути готовими до будь-яких ситуацій. Тому ми намагаємося максимально поповнювати свої резерви. Особливо це стосується розхідників та засобів захисту медичних працівників. Це ті речі, які потребують постійної заміни і швидко розходяться», – кажуть у ЦЛЗ.

Нагадаємо, щодо засобів індивідуального захисту, то у березні ЛОДА провела тендер на закупівлю захисних костюмів для медиків – ішлося про 20 тис. штук, що мали поділити між медзакладами області. Утім, цієї кількості украй недостатньо, тож волонтери намагаються забезпечити медиків необхідними ЗІЗ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!