Скільки коштує оренда квартир на Новий рік у Львові і де їх шукати

1735 0
Порівняно з минулим роком подобова оренда квартир у Львові зросла, адже зараз ціни сягають до трьох тисяч гривень і більше.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Цьогоріч оренда квартири для святкування Нового року у Львові обійдеться дещо дорожче, ніж у попередній, однак наразі ажіотажу з подобовою орендою житла немає. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомили у одному із сервісів подобової оренди квартир.

Читайте також: Вікенд у Львові. Скільки коштує оренда помешкання і де його шукати

Найбільший ажіотаж з орендою квартир почнеться саме в останні числа грудня.

«Зараз бронюють, але не так активно, найбільше очікуємо зростання попиту на оренду ближче до Нового року», – кажуть у сервісі.

Квартири у новорічні свята за добу коштуватимуть близько трьох тисяч гривень у центрі Львова та неподалік. Якщо ж йдеться про вартість подобової оренди у інші дні, то вона становить орієнтовно одну тисячу гривень. У сервісі також кажуть, що найбільшою популярністю зараз користується сервіс booking.com, де люди найчастіше бронюють квартири. Там ціни за апартаменти у новорічну ніч сягають навіть шести-семи тисяч гривень. Зокрема, йдеться про квартири у самому центрі Львова. А для порівняння на сайті Real Estate подобова оренда квартир зараз становить орієнтовно від 500 до 1300 грн.

Один із власників подобової оренди у Львові Роман Сеник у коментарі Tvoemisto.tv каже, що цьогоріч однокімнатні квартири під час свят здають за ціною від двох тисяч гривень. Квартири з двома чи трьома кімнатами можна орендувати від 7-10 тисяч гривень та більше за одну ніч. Він зазначає, що здебільшого в оренду здають квартири мінімум на три доби. 

Найбільше зараз бронюють житло у період з 24 грудня по 10 січня, а бронювати почали ще з вересня. Він застерігає, щоб кожен добре перевіряв сайти і сторінки, на яких шукає житло, тому що трапляються випадки, коли людей обдурюють, вказуючи дешеву ціну на квартиру тощо. 

Крім того, якщо брати до уваги попит на подобову оренду під час свят, то минулого року він був більший, хоча ціни у 2020 році були значно нижчі. Наприклад, минулого року подобові квартири у Львові можна було винайняти навіть від 300-350 гривень і вище, але на Новий рік ціни також зростали вдвічі, а то й тричі. Зокрема, та квартира, яку пропонували за 300 грн, коштувала до 700, а в центрі – до 900 грн.

Читайте також: Де живе львівський Лускунчик. Історія склодзеркального заводу у Львові

Нагадаємо, що спеціалістка з нерухомості Аліса Семенюк радить користуватися орендою житла через перевірених рієлторів або ж через спеціалізовані сайти, інакше можна натрапити на недобросовісних людей. Зокрема, великою популярністю і хорошими пропозиціями в людей користуються сайти doba.ua, airbnb.com.ua, booking.com. Дещо обережнішими варто бути із сайтами olx.ua або «Ваш магазин». Вони не дають гарантій добросовісності, не перевіряють власників на сумлінність, а тому відомо чимало випадків, коли люди, начебто домовившись, згодом не могли потрапити у квартиру, яку винайняли.

Софія Шавранська, Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!