Як американці інвестують у наші стартапи та до Дня Гідності у Львові проведуть тиху ходу зі свічками. Підсумки доби

1098 0
Нині 19 листопада та 634 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Ситуація на фронті: Сили оборони продовжують операції на лівому березі Дніпра в Херсонській області, утримують позиції та, імовірно, додатково перекидають туди піхоту,, про це йдеться в огляді фахівців Інституту вивчення війни (ISW).

Крім того, за зібраними даними інституту, українські сили розпочали штурм під Бахмутом та продовжували наступальні операції на заході Запорізької області.

За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 71 бойове зіткнення. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 9 ударів по районах зосередження противника. Уразили 3 пункти управління, артилерійський засіб та ворожий склад боєприпасів.

В ніч на 19 листопада ворог знову атакував Україну ударними БпЛА типу «Shahed-136/131». Знищено 15 з 20 ворожих дронів.

Читайте також: Понад 185 мільйонів виділили на оборону Львівщини та забезпечення військових. Йдеться про загальну суму спрямовану на два напрямки, без урахування субвенцій Солонківської ОТГ.

Та: У Львові презентують книгу журналістки, що втратила чоловіка на війні. Жінка, опинившись у незнайомому та ворожому для неї світі, з усіх сил намагається пристосуватися до нових обставин і віднайти нові сенси.

Акцент дня: «Перемога – це те, у що ти вкладаєш». Як американці інвестують у наші стартапи. В гостях у Tvoemisto.tv побували Дебора Ферлемб та Джастін Зіф, засновники Green Flag Ventures, венчурної компанії, про створення якої вони заявили нещодавно під час конференції IT Arena у Львові. Розмова точилась навколо стану ІТ-сектору в Україні, людського капіталу, українсько-американських відносин та стійкості України. Дебора та Джастін поділились своїми думками про можливості, які вони бачать в Україні навіть під час війни, розповіли про свій попередній досвід і те, що мотивує їх працювати з українськими стартапами. На їхню думку, українці є дуже підприємливою нацією.

Ключові події:

1. До Дня Гідності у Львові проведуть тиху ходу зі свічками. «В теперішній час війни важливо згадати усі ті події, які позначали боротьбу нашого народу за свою свободу та самовизначення. Подія розпочнеться у храмі св. Михаїла, де відбудеться молитва, продовжиться мовчазною ходою до Меморіалу та завершиться хвилиною мовчання для вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні і загиблих воїнів нашої країни».

Читайте також: Студенти, які перебувають за кордоном, можуть залишитися без стипендій. Це дозволить збільшити нарахування для тих здобувачів освіти, які залишаються в Україні;

2. У Львові викупили останню ділянку для будівництва північної об’їзної. Кошти на роботи нададуть Європейський банк реконструкції та розвитку та Європейський інвестиційний банк на умовах співфінансування.

Читайте також: Між Київською та Житомирською областями відновили міст, який підірвали росіяни. Міст через річку Норинь довжиною 60 метрів є стратегічним об’єктом інфраструктури.

Та: У Львові збільшили кількість пунктів продажу Леокарт. У перший день продажу було 37 точок, тепер кількість зросла до 48;

3. Скільки коштує оренда квартири у Львові та чи є на це попит. Новобудови мають більший попит, аніж помешкання в старих будинках.

Читайте також: У яких медзакладах Львова найбільше бракує лікарів. Найбільша потреба у фахівцях є у 1-й міській полікліці, що на вулиці Руській. Більше дитячих спеціалістів потребує 2-а міська поліклініка на вулиці Симоненка. Також багато спеціалістів бракує в 6-й міській поліклініці на вулиці Медової Печери;

4. У Львові знищили ще одне мозаїчне панно. Композиція була розташована на фасаді стадіону СКА на вул. Клепарівській.

На цю ж тему: Мозаїку на фасаді стадіону СКА повернуть. Власник споруди закрив панно мінватою. Будівля належить Львівському університету безпеки життєдіяльності.

Та: Стало відомо, чи буде цьогоріч ковзанка на площі Ринок. Цьогоріч, як і в 2022 році, ковзанки перед Ратушею не буде;

5. Нині у львівському храмі виставлять копію Вифлеємської ікони Пресвятої Богородиці. Упродовж Різдвяного посту в Архикатедральному Соборі св. Юрія щодня служитиметься Молебень до Пресвятої Богородиці перед іконою Вифлеємської Матері Божої.

Читайте також: Минулої ночі у Львові випав перший сніг. Синоптики прогнозують снігопад впродовж вихідних.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!