Чи захоплений росією Бахмут та якою буде погода у Львові цього тижня. Підсумки доби

982 0
Нині 22 травня та 453 доба героїчного протистояння російській агресії.
Бахмут. Фото: Радіо Свобода

Бахмут. Фото: Радіо Свобода

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині пролунав о 03:48, відбій о 05:10. Була загроза пусків ракет з Ту-95МС. В області без вибухів та «прильотів».

Ситуація на фронті: Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр розповіла, що українські захисники взяли Бахмут в напівоточення, що дає змогу знищувати окупантів. «Ворогу не вдалось оточити Бахмут і вони втратили частину панівних висот довкола міста. Тобто, просування наших військ у передмісті по флангам, яке і зараз триває, дуже сильно ускладнює ворогу знаходження у Бахмуті.

Наші війська взяли місто у напівоточення, що дає нам можливість знищувати ворога. Тому, ворогу, у тій частині міста яку він контролює, доводиться оборонятись», – зазначила вона.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. На цих ділянках фронту відбулось 37 бойових зіткнень, в епіцентрі – Бахмут та Мар’їнка.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 19 ударів по районах зосередження окупантів, а також 7 – по його ЗРК. Уражено 2 склади боєприпасів, 3 артилерійських підрозділи на вогневих позиціях, 2 пункти управління, станцію радіоелектронної боротьби, ЗРК та ще одну важливу ціль противника. Знищено 3 розвідувальних БпЛА різного типу, а також 5 ударних.

Ключові події:

1. Байден оголосив про надання україні військової допомоги на $375 млн. Що увійшло. Боєприпаси й техніку візьмуть із запасів Міністерства оборони США.

Читайте також: Україна хоче запровадити спільний контроль на кордоні ще з двома країнами. Як це працюватиме. Мінвідновлення ініціюватиме підписання Угоди про спільний контроль на автомобільних пунктах пропуску з Угорщиною та Словаччиною. Торік перемовини щодо проєкту розпочали з Польщею;

2. Львівщина – серед лідерів за вартістю оренди квартир в Україні. За даними Держстату, Львівська область посідає друге місце з ціною 11 543 грн, що на 5,2% більше проти початку року. Середня вартість оренди однокімнатної квартири на Закарпатті станом на квітень 2023 року становила 13 123 гривні. Вартість оренди зросла на понад 50% з грудня 2022 року. Тоді оренда однокімнатної квартири в середньому коштувала 8 706 гривень. На третьому місці опинився Київ, де орендувати квартиру в середньому коштує 7591 грн.

Читайте також: В Україні оновили правила проходження техогляду. Що змінилося. Відповідні зміни до постанови ухвалив Кабінет міністрів;

3. Зі Львова знову курсуватиме автобус до заповідника «Тустань». Він буде їздити з п’ятниці по неділю.

На цю ж тему: У Львові автобуси №53 курсуватимуть за зміненим маршрутом. Зокрема, замість вулиць Шота Руставелі та Волоської автобуси їхатимуть по вул. Франка в обох напрямах. Відповідне рішення затвердив виконавчий комітет міськради.

Читайте також: У Львові закриють на ремонт вулицю Єрошенка. Схема об’їзду. Роботи триватимуть тиждень – до 27 травня включно. Для руху транспорту відкриють вул. Яцкова, по якій організують двосторонній рух;

4. Helsi запустить у додатку сповіщення про прийоми до лікаря. Щоб отримувати push-повідомлення, потрібно у налаштуваннях смартфона дозволити застосунку надсилати сповіщення.

Читайте також: У Львові проведуть курси домедичної допомоги для всіх охочих. Навчання організували у різні дні та на різних локаціях, аби охочі могли зареєструватись та вибрати зручні місце і час. Старт курсів – 27 травня;

5. Нині у Львові відзначатимуть День кельнера. Цьогоріч на честь свята кельнерів закликають задонатити чайові на потреби Збройних Сил України.

Читайте також: Три виставки у Львові, які варто відвідати. 

Tvoemisto.tv розповідає про ТОП-3 виставки, які зараз тривають у місті.

Погода у Львові: Якою буде погода у Львові на тижні. Прогноз синоптиків. 22 травня вночі та вранці слабкий туман. Температура вночі 5 – 7°, вдень від 21 до 23°. 23 травня температура вночі 4 – 9°, вдень 21 – 26°. 24 травня вдень короткочасний дощ, гроза. Уночі 6 – 11°, вдень 20 – 25°. 25 травня уночі місцями, вдень по всій території короткочасний дощ, гроза. Температура уночі 10 – 15°, вдень 19 – 24°. 26 травня короткочасний дощ, гроза. Уночі 10 – 15°, вдень температура від 15 до 20°.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!