Сьогодні українці вдягають вишиванки. 5 фактів про свято

6587 2
21 травня 2015 року – День вишиванки. Відтак, усіх запрошують у цей день одягнути вишиванку.
фото: zz.te.ua; vgolos.com.ua; afisha.vashmagazin.ua

фото: zz.te.ua; vgolos.com.ua; afisha.vashmagazin.ua

5 фактів про Свято вишиванки:

1. Свято проводять щороку у третій четвер травня. Важливо, аби День вишиванки завжди відбувався у робочий день, адже у цьому суть акції – свято не заради свята чи параду, а захід, який доводить, що вишиванка – абсолютно органічна частина життя українців, і у вишиванці вони ходять на роботу, пару чи навчання.

2. Це перші весняні дні, на які не припадає передвеликодній великий піст, і власне, сам Великдень, тому можна влаштовувати народні гуляння. Це вже теплі дні, в які можна вийти на вулицю лише у вишиванці без верхнього одягу.

3. Всеукраїнську акцію «День вишиванки» було започатковано студенткою факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Лесею Воронюк у 2007 році, зараз відомою дитячою письменницею.

4. Особливість цьогорічного свята у проведенні акції «Подаруй захиснику вишиванку». Військовим на передову в АТО з допомогою волонтерів планується передати вишиванки, аби вони служили оберегом. Збір вишиванок триватиме до 1 липня.

5. Оргкомітет закликає кожного українця і тих, хто підтримує Україну, одягнути 21 травня вишиванку, оскільки День вишиванки – свято національної єдності, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу, а також об’єднати українців. Оргкомітет робить все можливе, аби День вишиванки відзначили і на окупованих територіях.

 

 

 


Читайте також:
21 Травня, 2015 22:50
вишванька більшість обкрадених індексаційним вором кулявлобом яйцюком не вдягає бо немає коштів на покупку вишиванок! а без грошей в кишенях свята не має! ворюги яйцюки на краденнім святкує а народ на 940гривень на жебрацькі яйцюково-воровські мізерні субсидійні принизливі подачки замість вкрадених яйцюком індексацій зарплат та пенсій народ злидарює!!! яка нах.й вишиванька? ганьба воруючій бандитській провладній яйцюковій банді!!!
21 Травня, 2015 07:47
сегодня вознесение господне
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!