Київ

До Дня вишиванки та Міжнародного дня музеїв у Києві відбудеться низка заходів

1529 0
18 травня у Києві проведуть низку мистецьких подій.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

До Дня вишиванки та Міжнародного дня музеїв у Києві проведуть низку заходів у закладах культури. Про це повідомили у пресслужбі КМДА.

18 травня у Національній опереті України відбудеться концерт до Дня вишиванки «Музика незламних сердець».

17-31 травня у Національному музеї українського народного декоративного мистецтва (територія Національного заповідника Києво-Печерська Лавра, вул. Лаврська, 9)  проходитиме виставка українських сорочок із колекції музею до Дня вишиванки та Міжнародного дня музеїв. 

Київський літературно-меморіальний музей Максима Рильського (вулиця Максима Рильського, 7) презентує 18 травня прем’єрний показ вистави «Селфі з кумом» театру поезії «Мушля».

21 травня музей «Садиба на Кудрявці» (вул. Кудрявська, 9) організовує концерт «Аквая Дел» приурочений до Дня Вишиванки, а в музеї Гетьманства (вул. Спаська, 16-Б) розпочалася виставка вишитих робіт Світлани Ліпінської «О, Господь, уквітчай Перемогою нашу неньку, Тобою даровану!», яка триватиме до 31 травня.

До слова, одну з найцікавіших програм представлять у Музеї Ханенків 18 травня.

Від 24 лютого минулого року команда музею доклала максимум зусиль для збереження унікальної колекції світового мистецтва. Не маючи можливості повноцінно відзначити цей день 2022 року, музей відновив роботу з відвідувачами у новому форматі – вуличної екскурсії 18 травня.
 
12:00 та 14:00 – Про мозаїки та Василя Овчиннікова у музейному дворику;
13:00 та 15:00 – Автори виставки про “Тим Часом в Домі Ханенків”;
15:00 – Презентація проєкту озеленення клумб перед музеєм від Романа Медного та Тасі Живкової;
16:30 – Золтан Алмаші (віолончель) грає у музейному дворику (вхід на виступ за реєстрацією: https://forms.office.com/e/9W23iuN09u).
 
У цей день діятиме вільний вхід на всі події, включно з входом на виставку сучасних українських митців «Тим Часом в Домі Ханенків».
 
Офіційна частина Дня музеїв триватиме з 10:30 до 17:30.
О 18:00 стартує неофіційна частина у Сквот 17 б, де на вас чекатимуть декілька цікавих подій-сюрпризів.
 

Додамо, Департамент культури анонсував традиційний дайджест мистецьких подій із 15 до 21 травня. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!