На правах реклами

Стіл шефа: що це та з чим його їсти

2487 0
Де у Львові можна побувати «за лаштунками» ресторану та приготувати страви разом зі справжнім шеф-кухарем.
фото: ресторан Mon Chef

фото: ресторан Mon Chef

«Стіл шефа» можна охарактеризувати як театр, справжнє кулінарне шоу, де гості можуть спробувати приготувати страви високого класу, відчути на собі ритм ресторанної кухні, пізнати нові смаки та поспостерігати за імпровізацією шеф-кухаря.

Історія концепції «стіл шефа» не була повністю задокументована, тому джерело її витоків не відоме. Проте, за словами редакторки Food Timeline Лінни Олівер, проект почав своє існування більше століття тому в Європі, де шеф-кухарі розмістили столи на своїх кухнях, дозволяючи гостям повністю керувати процесом приготування.

Джулія Чайлд у «My Life in France» ділиться своїм досвідом відвідування стола шефа. Вона не тільки відбирала посуд для страв, але й ставила під сумнів технологію приготування, обладнання, яке шеф-кухар використовував, та інгредієнти. Інколи це були випадкові можливості навчання, а подекуди й навмисні візити, щоб дізнатись більше про специфічну технологію.

Основоположником концепції вважається шеф-кухар Чарлі Троттер з Чикаго. За ним всі інші ресторатори та кухарі запровадили такий же проект, призначений лише для VIP-гостей і знаменитостей. Під час стола шефа ніхто не знає, що буде готуватись. Усе залежить від смаків та вподобань гостей.

Якщо коротко, то стіл шефа – це:

  • Один день
  • Один стіл
  • Один шеф

У Львові ресторан Mon Chef вирішив також проекспериментувати та запровадив такий проект з шеф-кухарем Ігорем Герилівом. Щоп’ятниці у гостей є можливість стати свідками народження авторської кухні, почерпнути нові знання та зануритись у світ імпровізації.

Вартість – 850 грн з особи (три ексклюзивні страви).

Резервація за телефоном: (032) 242 27 07, 050 37 28 291.

Адреса: вул. Городоцька, 15 (готель «Асторія»).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!