Суд арештував земельні ділянки дружини Медведчука на Львівщині на понад 2 мільйони гривень

2322 0
Йдеться про три земельні ділянки у селі Волосянка Стрийського району, що неподалік селища Славське.
Фото: Oksana Marchenko / Instagram

Фото: Oksana Marchenko / Instagram

Сколівський районний суд задовольнив позов СБУ щодо арешту майна, кінцевим бенефіціаром якого виявилася дружина Медведчука Оксана Марченко. Йдеться про три земельні ділянки, розташовані у Стрийському районі, вартістю понад 2 мільйони гривень. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Читайте також: Суд арештував готелі Медведчука та Марченко на Заході України, через які відмивали російські гроші

Так, за попередньою інформацією, у 2009 році райдержадміністрація прийняла незаконне рішення безоплатно передати земельну ділянку із державної власності приватному підприємству. При цьому не було зроблено жодних змін у «Книзі записів про державну реєстрацію державних актів на право власності».

Згодом підприємці, з метою заволодіти активами «на законних підставах», внесли завідомо недостовірні відомості в офіційні документи, розбили земельний наділ на 3 окремі ділянки та оформили їх як власність компанії.

На отриманій у такий спосіб землі, розташованій у туристично привабливому регіоні Стрийщини, зловмисники розпочали будівництво об’єктів туристичної інфраструктури. Зазначається, що у ході слідчо-оперативних дій встановлено, що кінцевим бенефіціаром вищезгаданої компанії є Оксана Марченко, внесена до санкційних списків РНБО.

Назву компанії правоохоронці не повідомляють. Однак, за даними системи Opendatabot, Сколівським районним судом 18 серпня 2022 року було ухвалено рішення про проведення огляду трьох ділянок, що належать ТзОВ «Форпостінвест», власницею якого є Оксана Марченко. Підприємство володіє земельними ділянками у селі Волосянка Стрийського району, що неподалік селища Славське, власне, де розташований відпочинковий комплекс «Villa Alpiyka».

Читайте також: Слідчі передали до суду справу Медведчука. Йому загрожує 15 років позбавлення волі 

Наразі Сколівський районний суд задовільнив ініційований СБУ позов щодо арешту цих об’єктів нерухомого майна. Триває процедура передачі арештованих активів в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Раніше суд арештував готелі Медведчука і Марченко на Заході України, якими відмивали російські гроші. Зокрема, гроші надходили під виглядом потреб на утримання та оплату оренди двох готельних комплексів у Івано-Франківській та Закарпатській областях.

Нагадаємо, працівники Територіального управління ДБР Львова провели обшуки на об`єктах власності Віктора Медведчука та Тараса Козака, а суд наклав арешт на корпоративні права та рахунки підприємств. Під час обшуків вилучили матеріальні цінності (картини, предмети антикваріату, інші коштовності) щодо яких буде ініційоване питання про їх подальшу передачу в Національне агентство з управління активами. Також Служба безпеки України арештувала додаткові активи Медведчука та Марченко, якими управляли з росії. 

Додамо, що у квітні СБУ провела багаторівневу спецоперацію із затримання народного депутата від забороненої партії «Опозиційна платформа – За життя» та кума путіна Віктора Медведчука. Президент України Володимир Зеленський запропонував обміняти його на українців, які потрапили у російський полон. Водночас у Кремлі заявляли, що голова політради партії «Опозиційна платформа – За життя» кум путіна Віктор Медведчук не є громадянином росії, і вони не знають, чи хоче він участі рф у вирішенні його долі.

Зазначимо, що 3 серпня Львівський апеляційний суд залишив без змін ухвалу щодо арешту майна Віктора Медведчука. Також суд продовжив арешт Медведчуку до 19 вересня. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!