Синютка пропонує притягнути до відповідальності блокувальників кордону

4411 2
На його думку, новий закон дозволить побороти контрабанду на кордоні.
octpib.info

octpib.info

Сьогодні, 10 січня, активісти блокували три пункти пропуску на кордоні з Польщею. Голова Львівської адміністрації Олег Синютка в коментарі Tvoemisto.tv каже, що такі міри є неприпустимими і що новий закон захищає українських товаровиробників.

«Треба чітко зрозуміти, що ми маємо стояти на інтересах українського товаровиробника. Я вважаю, що контрабандисти, не дивлячись на те, організовані вони чи поодинокі, чи йдуть вони в партії з хабарниками з митних та інших структур, не можуть стояти на заваді розвитку України. Тому будь-які речі, що пов’язані з контрабандою в тих чи інших формах мають бути попереджені, а у випадку повторення, особи, які здійснюють такі речі, мають бути притягнуті до відповідальності», – сказав він.

Читайте також: Чому перекриття трас шкодить самим «човникам»

За словами Синютки, люди, які заробляли на ввезенні товарів з-за кордону, сьогодні мають можливість отримати роботу на підприємствах та в організаціях Львівщини, у багатьох з яких зараз є брак працівників.

«Моя чітка позиція: люди не мають втратити свої заробітки. І в них є можливість зберегти їх, а контрабандисти втратять свої надприбутки і ті дрібнички, які вони зі свого барського плеча роздавали, використовуючи наших людей, що перевозили контрабандні товари, як рабів», – каже він.

Також він зазначив що ті, хто блокував дороги, маюуть бути притягнуті до відповідальності. У той же час речниця Патрульної поліції Львівської області Катерина Рибій зазначила, що притягувати до відповідальності за сьогоднішні протести нікого не будуть, оскільки акція була мирною, без сутичок, і активісти ходили по пішохідному переходу.

Читайте також: Львівська митниця назвала топ-5 найоригінальніших спроб провезти контрабанду

Нагадаємо, що сьогодні зранку активісти почали блокувати дорогу до трьох пунктів пропуску на кордоні з Польщею. Проте до 15:00 блокування доріг біля кордону було повністю завершене. Раніше українцям обмежили безмитне ввезення товарів з-за кордону, що стало причиною блокування автодоріг.

Анна Журба, Микита Гладченко


Читайте також:
11 Січня, 2018 10:21
Панзільвова Як казав президент-втікач, завжди треба починати з себе. Але ще в живі очі в Україні не бачили "партійного", який би одягався в українське та їздив на українському. А простому народу, який хоч якось намагється вижити на мізерну зарплату, перекривають дихання де тільки можуть. Аби купували те, що виробляє їхній бізнес, а гроші потім в офщори, та щоб їздили на тазіках. Розвивають Україну не бізнес Ахметова, Коломойського і інших, а гроші звичайних громадян, які працють закордоном і шлють сюди валюту, а олігархи потім її виводять з країни.
11 Січня, 2018 00:39
Михайло Чому коли проводяться ремонтні роботи то можуть поставити тимчасовий світлофор або регулювальника сигнали якого переважають над дорожніми знаками та розміткою? Не виконавши сигнал регулювальника той хто переходить дорогу одразу стає порушником і його можна притягти до відповідальності. Чи поліція в змові?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!