Політична реклама

Тенденції чоловічої моди восени: від класичних пальт до байкерських курток

3449 0
Здається, з початком нового сезону вдягання перетвориться на складну і довготривалу процедуру. Мужчині потрібно вбратися у трикотажну водолазку, поверх неї – сорочку, далі – жилет, піджак і плащ, або пальто. Брюки на ремені, туфлі, запонки і кишеньковий годинник – не менш важливі деталі ранкового чепуріння.

Велика кількість одежин в одному строї – тренд сезону: не важливо, вдягнуті ви в класичне вбрання знаті чи є представником сучасної енергійної молоді. Пальто на піджак, плащ – на пальто, кардиган під плащ, плетений жилет поверх пальто або навіть декілька пальт одразу – варіанти подібного утеплення виглядатимуть стильно, але незаяложено.

Серед основних тенденцій в чоловічій моді:

- Двобортні класичні пальта і тренчі. Висока застібка і широкий комір, інколи в контрасті з основним кольором одежі, чудово доповнюють широку покату лінію плечей, помірну приталеність і шорсткий матеріал. Пікантні елементи: обтягнуті тканиною ґудзики та запрасований перекат рукава.

- Двобортні пальто з показними металевими ґудзиками. Бушлати і шинелі військового стилю "мілітарі" видозмінюються до цупких класичних пальто довжиною за коліно з двобортною застібкою. Все, що нагадує формений одяг, – ґудзики і карбований крій з масивним плечовим поясом. Сюди ж можна віднести клубні піджаки.

- Костюми-трійки та чітко підібране по тону пальто. "Міські камуфляжі" – офісні костюми суцільно одного тону – серед стильних витребеньок цієї осені. Кожен поважний мужчина має підшукати до власного гардеробу повний стрій однієї гами, який уявно розповідає про хазяїа, що той – людина неспішна, самодостатня та має тонке відчуття стилю.

До костюму дизайнери пропонують новинку модного сезону: жилет з круглим вирізом замість V-подібного. Під нього вдягніть сорочку з краваткою або метеликом, і цю пікантну деталь неодмінно оцінять співробітниці жіночої статі.

- Молодіжні короткі плащі з вузькими короткими брючками. Образ "хлопчика-дзвіночка" у бавовняному короткому плащі трапецевидного крою, що не робить акцентів на талію поясом, та вузеньких брючках, які цілковито відкривають на загальний огляд щиколотки і ледь не частину литок, за версією будинків моди, прийдеться до вподоби молодим хлопцям. Як і навесні, туфлі до такого комплекту пасуватимуть невисокі і доволі відкриті, а шкарпетки стилісти і понині дозволяють не вдягати.

Саме для молодих та енергійний парубків пропонуються і легкі рок-н-рольні костюми з короткими піджаками і коротенькими брючками "а-ля Шурик". Справді модний костюм має виглядати так, наче на розмір менший. З таким слід вдягнути водолазку: теплий трикотаж найкраще пасуватиме саме до осінніх строїв. Ностальгічні трикотажні водолазки з високим горлом модно носити під піджак або костюмний жилет.

Костюми здебільшого виготовляють з цупких але рихлих вовняних тканин, тонкої неапретованої вовни, вельветів та навіть оксамиті; верхній одяг – з цупких вовняних пальтових тканин; тонкорунна вовна з виробітком – для вишуканих пальто; класична бавовна з напиленням – для плащів; болоневі водонепроникні тканини – для стьобаних жилетів і куфайок. Дозволяються оздоби та канти контрастного кольору, деталі зі шкіри та хутряні коміри з каракульчі.

Кольори здебільшого осінні: теплі цегляні, теракотові, охристі, землисті, болотяні і пожухлі сіруваті, меланжеві та пістряві "пернаті" пофарбування. Чисті барви допустимі лише для офіційних випадків.

Шкіра – першочерговий натуральний матеріал для прийдешньої осені. Класичний байкерський вигляд зі шкіряними штанами та кострубатою курткою-косухою надміру актуальний та, як завжди, стильний, хоча і куртки, і штани виготовляють з більш тонкої "благородної" шкіри, прикрашають вигадливими і дещо гламурними металевими заклепками, бляхами і пряжками.

Справжні модники оцінять вузькі шкіряні штани, до яких неодмінно варто підібрати шкіряний плащ або принаймні піджак з чорної шліфованої шкіри. Піджак, виготовлений за всіма канонами ділового стилю, стане прекрасною альтернативою шкірянкам, курткам-пілотам, косухам, курткам спортивного стилю з резинками.

Не лише брутальні хлопці в лискучій чорній шкірі будуть у пошані цієї осені. Стильно в дусі королівського полювання виглядатимуть мужчини старшого віку, якщо оберуть шкіру теплих натуральних відтінків: коричневу, руду або охристо-сіру. Можна комбінувати текстильний одяг зі шкіряними елементами, або додавати шкіряні деталі, наприклад, комір або нашивки на ліктях.

До шкіряних строїв і взуття відповідне. Це неодмінно шкіряні блискучі туфлі на невеликому підборі з класичними лініями, шнурівкою та дещо видовженим "обрубаним" носиком, шкіряні поліровані мокасини або черевики з танкеткою, щедро оздоблені заклепками. Черевики в класичному розумінні не такі популярні: краще звернути увагу на високі шкіряні чоботи з широкими халявами. За стилем вони більше тяжіють до спортивної класики, жодним чином не нагадуючи військові кирзачі.

Крім того, стилісти справді приготувались до прохолодної осені, запропонувавши мужчинам обмотувати навколо шиї шарфи, гріючи долоні в тонких шкіряних рукавичках, а на голову мостити головний убір.

Як не дивно, але дизайнерам так і не вдається вмовити сучасного мужчину підібрати до класичного вигляду фетровий капелюх, та для молодих бешкетників дизайнери пропонують великі клітчасті картузи та кепки по вуличній моді, стилягам у шкірянках також стануть до вподоби шкіряні картузи.

Та й гігантські сумки з минулих сезонів чоловіки цієї осені носити навряд чи згодяться: максимум, зручний ридикюль або сумка-баул у руці. Ідеальний модний варіант для офісу – шкіряна папка, вертикальна прямокутна сумка з невеликими ручками або елегантний конверт – невеликого розміру пласка папка з характерною формою застібки. Від громіздких портфелів доведеться відмовитись.

Не на часі цього сезону:

- джинсові строї

- дублянки і шуби

- куртки-дутики

- спортивне взуття

- строкатість та візерунки

- надто широкі брюки

- відсутність аксесуарів

Джерело: Українська правда. Життя


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!