ТОП-12 програм навчання за кордоном, на які ще можна зареєструватися

32131 0
З кожним роком все біль­ше львівських студентів вирушають на навчання за кордон . Міжнародні програми обміну, закордонне стажування – це мрія чи не кожного студента. Керівництво львівських вишів каже, що після Євромайдану кількість міжнародних стипендіальних програм для українських студентів збільшилася в рази.
Фото: duhocaau.vn

Фото: duhocaau.vn

«Традиційно місцем стажування наші студенти обирають Польщу, а тепер долучилася й Німеччина. Задля інформування студентів про стипендіальні програми є веб-сторінка з повним переліком пропозицій, - розповіла керівник прес-служби Франкового вишу Тетяна Шемберко, пише Львівська пошта. Також студенти  можуть подавати свої аплікаційні форми для участі в міжнародних обмінах чи програмах на сторінці міжнародного відділу у Facebook».

Пропонуємо вам топ-12 найцікавіших закордонних освітніх програм для львівських студентів, на які можна зареєструватися до кінця року

Стипендії Фонду Конрада Аденауера (дедлайн – 3 листопада)

Завдяки цій програмі молоді люди з-за кордону мають можливість здобути диплом вищого навчального закладу Німеччини або ступінь доктора наук і поглибити свої знання за фахом. Подавати заявки можуть студенти всіх наукових дисциплін, які станом на осінь відповідного року закінчать щонайменше чотири курси вищого навчального закладу.

Програма «Journalisten International» для студентів спеціальностей «журналістика» та «германістика» (дедлайн – 30 листопада)

Програма надає можливість студентам із Білорусі, Молдови, Росії, України, Південного Кавказу та Центральної Азії, які навчаються за спеціальностями «журналістика» або «германістика», мають досвід роботи в галузі журналістики та володіють німецькою мовою, упродовж трьох місяців навчатися та проходити практику в Міжнародному журналістському коледжі Вільного університету Берліна. 

Програма включає в себе теоретичні семінари з історії, політології, економіки та культури, а також ЗМІ та журналістики у Німеччині, шеститижневу практику в редакціях електронних та друкованих ЗМІ та тижневу подорож Німеччиною. Учасники отримують стипендію у розмірі 750 євро на місяць та допомогу на дорожні витрати. Можуть недорогого проживати у гуртожитку в Берліні.

Британські урядові стипендії Chevening (дедлайн – 15 листопада)

Посольство Великої Британіїї оголосило про початок конкурсу на отримання стипендії британського уряду Чівнінг (Chevening) на 2015-2016 навчальний рік. Ці стипендії пропонують для молодих лідерів України, тих, хто має потенціал у майбутньому впливати на прийняття рішень у державі та формувати громадську думку.

PhD-програма з економіки Прінстонського університету (дедлайн – 1 грудня)

PhD-програма з економіки Прінстонського університету, яка є однією з провідних економічних програм у світі, запрошує до навчання бакалаврів та магістрів економіки. Студенти отримують можливості для досліджень і перспективи для успішної кар’єри. 

Усім учасникам програми університет надає фінансову допомогу, допомагає у виборі літніх стажувань. Для участі в конкурсі потрібно заповнити онлайн-заявку та прикріпити до неї мотиваційний і рекомендаційні листи, транскрипт диплома, резюме, сертифікати TOEFL/IELTS, GRE, GMAT.

Швейцарські федеральні стипендії (дедлайн  – 5 грудня)

У  Львівській політехніці  розпочали приймати заявки на Швейцарські федеральні стипендії на навчання або дослідження для українських науковців на 2015-2016 навчальний рік. Стипендії надають на навчання або дослідження в одному з десяти швейцарських публічних університетів.

Тривалість навчання або дослідження – дванадцять місяців. Стипендія передбачає щомісячну підтримку в розмірі 1920 швейцарських франків; покриття медичного полісу; одноразову фінансову підтримку з оплатою за житло; половину витрат на річну транспортну картку.

Резиденція для фотографів Light Work (заявки приймають цілий рік)

Щороку організація Light Work запрошує 12-15 митців, які працюють у сфері фотографії або візуальних ЗМІ, взяти участь у програмі резиденцій у місті Сірак’юс, США. Організатори пропонують учасникам проживання у резиденції впродовж місяця, особисту студію для роботи, цілодобовий доступ до техніки, а також виплачують стипендію у розмірі 4 тис. доларів. 

Із документів необхідні мотиваційний лист, CV, план роботи на час проживання у резиденції, приклади робіт – можна подати он-лайн або надіслати на адресу організації.

Дослідницька програма у Франції «Оdyssee 2015» (дедлайн – 22 листопада)

ACCR-Europe за підтримки Міністерства культури Франції запрошує художників, дослідників та менеджерів культури взяти участь у програмі «Оdyssee 2015».  Аби стати учасником програми, потрібно запропонувати творчий проект або дослідження, що співпадає зі сферою інтересів одного з культурних центрів, з якими співпрацює програма.

Тривалість стажування – від 1 до 6 місяців. Організатори покривають транспортні витрати та виплачують щомісячну стипендію розміром 1 200 євро. Для участі кандидатам необхідно надіслати CV, опис проекту, рекомендаційний та мотиваційний листи – на електронні адреси ACCR і обраного культурного центру.

Стипендії для навчання в Університеті Берна (дедлайн – 28 листопада)

Університет Берна (Швейцарія) пропонує мотивованим студентам стипендії для навчання на магістратурі. Розмір щомісячної стипендії – 1600 швейцарських франків. Кандидати мають знати англійську мову та мати диплом бакалавра тієї ж спеціальності, що й обрана магістерська програма. 

Документи, серед яких аплікаційна форма, CV, мотиваційний та 2 рекомендаційні листи, сертифікат TOEFL/IELTS та транскрипт дип­лома, потрібно надіслати до міжнародного відділу вашого університету.

Стипендіальна програма «Завтра.UA» (дедлайн – 30 листопада)

Фонд Віктора Пінчука запрошує студентів 3-6 курсів денної форми навчання до участі у стипендіальній програмі підтримки талановитої молоді. 

Стипендіати впродовж року отримують від Фонду Віктора Пінчука щомісячну стипендію розміром 942 грн, залучаються до участі у соціальних проектах та заходах Фонду, а також мають змогу одержати фінансову та організаційну підтримку для своїх індивідуальних чи групових проектів. Серед основних вимог до аплікантів: активна громадянська позиція, академічна успішність, лідерський потенціал. 

Програма підготовки європейських магістрів у галузі термоядерного синтезу та інженерної фізики (дедлайн - 15 січня 2015-го)

Триває прийом документів на вступ до європейської магістратури у галузі термоядерного синтезу та інженерної фізики FUSION-EP. Тривалість навчання – 2 роки. Мова навчання – англійська. Підготовка здійснюватиметься за трьома навчальними курсами: фізика плазми; комп’ютерні методи у фізиці; технологія та інженерія плазми і термоядерного синтезу. Для студентів із України передбачено стипендії.

Магістерська програма у США в галузі державної політики, політології, менеджменту, конфліктології та аналізу (дедлайн  – 15 грудня)

Міжнародний інститут вивчення проблем миру ім. Джоан Крок при університеті Нотр Дам оголошує набір на магістерську програму. Програма готує фахівців у галузі державної політики, політології, менеджменту, конфліктології та аналізу. Тривалість програми два роки. Студенти також проходять 6-місячні стажування по всьому світу. Організатор оплачує навчання, проживання та харчування.

Стипендії Навчального фонду Палати депутатів Берліна для молодих науковців усіх спеціальностей (дедлайн – 15 грудня)

Навчальний фонд Палати депутатів щорічно виділяє близько 15 стипендій терміном на 10 місяців у розмірі 1080 євро для випускників та 1610 євро для науковців зі ступенем. Стипендіати отримують можливість упродовж одного року набувати досвіду в науковому житті Берліна, а також ближче познайомитися з культурою, стилем життя та жителями міста.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!