ТОП-3 напої для покращення імунітету

7587 0
Хоч за вікном і весна, погода не перестає передавати зимові «привіти». І, оскільки організм людини вже налаштований на зміну клімату, ми помічаємо, що всі починають хворіти. Для того, щоб уникнути грипу у цю нестабільну пору, варто заздалегідь подбати про імунітет. Тому ми пропонуємо вам три рецепти напоїв, які допоможуть почуватися здоровими.

1. Гарячий напій з гранатом і кардамоном

Інгредієнти: 1 гранат, 30 г кардамону, 1 лимон, 1 л води, 5 ст. л. меду, 4 зелених яблука.

Для початку треба закип'ятити воду з кардамоном, 1 ст. л. меду, цедрою половини лимона, порізаними на дрібні шматочки 2 яблуками і 2 ч. л. лимонного соку. Кип'ятити варто 3-4 хвилини. Потім - зняти з вогню, процідити і накрити кришкою. Решту яблук очистити від шкірки, нарізати дрібними кубиками і покропити лимонним соком. Тоді гранат очистити, зерна покласти в невелику ємність, додати мед, добре перемішати, викласти в келихи і залити гарячим напоєм. Зверху покласти кубики яблука.

2. Настоянка із меду, лимонів та імбиру

Інгредієнти: 400 г кореня імбиру, один великий лимон, 200-300 г натурального меду.

Для початку треба зняти шкірку з імбиру і лимона. З лимона також видалити кісточки. Потім натерти інгредієнти на тертці або подрібнити в блендері. Перемішавши імбир з лимоном, покладіть отриману суміш в літрову ємність. Заливайте отриманий мікс медом і  настоянка готова. ЇЇ можна додавати до чаю по столовій ложці в день. Ще можна додавати даний мікс (у невеликих кількостях) до йогурту або до каші.

3. Коктейль із ківі з корицею

Інгредієнти: 1 ківі, 1 склянка кефіру, дрібка меленої кориці.

Для того, щоб приготувати цей напій треба змішати одне подрібнене ківі зі шкіркою, склянку кефіру та мелену корицю на кінчику ножа. Ківі - фрукт, який надзвичайно багатий вітаміни А, В, С. Окрім того у ньому міститься значна кількість поживних речовин. А кориця діє як чудовий антисептичний засіб, який попереджає розмноження бактерій і мікробів. Тому цей напій цілком здатен вберегти вас від грипу.


 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!