ТОП-5 мобільних додатків, що стануть у нагоді кожному львів’янину. Оновлено

20406 3
Написати звернення в міськраду, визначити маршрут до потрібного місця і швидко знайти цікаве кафе. Сьогодні у Львові за допомогою телефону можна робити багато речей, що спрощують нам життя. Tvoemisto.tv ТОП-5 мобільних додатків, які будуть корисними львів’янам та гостям міста.
фото: twitter.com

фото: twitter.com

Мобільний додаток для звернень у Львівську міську раду

На ресурсі Google play з'явився новий мобільний додаток, який дозволить відправляти електронні звернення у Львівську міськраду з телефону.

«Всі звернення попадають на Гарячу лінію міста, яка працює цілодобово. А при вашій згоді звернення буде опубліковане на нашому сайті, що дозволить знайти однодумців», - пише на своїй сторінці у Facebook львівський програміст Олег Герич.Завантажити мобільний додаток з Google play можна тут.

Lviv Router – мобільний додаток для пошуку маршрутів громадського транспорту 

Щоб отримати список маршрутів, достатньо ввести адресу відправлення та адресу призначення. Програма самостійно підбере доступні маршрути (прямі чи з пересадками) та відсортує список в порядку їх оптимальності.

Підтримується пошук по назвах важливих об'єктів міста (Вокзал, Арена Львів, Ашан, ЦУМ.). Також програма допоможе знайти маршрути, що пролягають поблизу на суміжних вулицях. Для роботи програми не потрібен доступ до Інтернету. Завантажити можна тут.

Мобільний додаток «Львів City Guide»  про події в місті

Мобільний додаток надає можливість дізнаватися про всі події та новини у місті, миттєво знайти, як провести вільний час, подивитися афішу кіно, концертів, клубів, театрів і виставок у своєму телефоні в зручному вигляді.  Також він дозволяє в будь-який момент знайти магазин, який вас цікавить, спортивний зал або аптеку. Більш того, додаток автоматично визначає ваші координати (по GPS або Wi -Fi) і по вашому запиту надасть перелік найближчих до вас об'єктів і покаже на карті, де їх знайти. І приємне доповнення, тепер у додатку завжди будуть під рукою номери телефонів вокзалів і поліклінік, комунальних організацій, держустанов і банків міста.

«Додаток дійсно дуже лаконічний, зручний і функціональний. При розробці програми ми намагалися все краще, що є в додатках Gmail, VK, Facebook перенести в нашу розробку. І, думаю, у нас багато що вийшло», — коментує фахівець відділу розробки програми для Android Market Дмитро Нікіфоров. Безкоштовний додаток доступний: в Android Market  та в магазині додатків AppStore.

Мобільна програма для пошуку та вибору організацій у Львові

Яндекс запустив програму «Яндекс.Місто», за допомогою якої користувачі можуть знайти будь-яке потрібне місце, хай то ресторан, кінотеатр, готель або аптека. «Яндекс.Місто» вміє шукати організації за популярністю, розташуванням та іншими параметрами. Для кожної з них вони свої. Це дозволяє знайти, наприклад, найближчі салони краси із солярієм або п'ятизіркові готелі. Відшукати заклад можна як на карті, так і в каталозі із понад 600 категоріями: від дитсадків до тату-салонів.

Спростити вибір зі знайдених організацій допомагають рейтинг, фотографії та відгуки користувачів. При цьому Яндекс.Місто враховує не лише оцінки, залишені у програмі, але й зводить дані з партнерських сайтів, на яких люди діляться враженнями. На картці організації доступна докладніша інформація про неї та можливість прокласти маршрут до закладу за допомогою мобільних «Яндекс.Карт» або «Яндекс.Навігатора». Будь-яке місце можна додати до «Вибраного» або зберегти у тематичному списку — наприклад, улюблених ресторанів. А не забути, у якому кафе були незрівнянні десерти, допоможуть особисті нотатки.

Пошук у «Яндекс.Місті» забезпечує постійно оновлювана база організацій: на сьогодні програма знає про понад 16,5 тисяч закладів та установ Львова. Завдяки автоматичному збору даних із різних джерел. «Яндекс.Місто» доступне для смартфонів на базі iOS та Android.

Мобільна програма працює не лише у Львові, воно допоможе знайти потрібне і в інших великих містах України: Києві, Харкові, Дніпропетровську та Одесі. Нині програмі відомі дані про 450 тисяч організацій по всій країні. Встановити програму на телефон можна за посиланням.

Мобільний додаток для відслідковування черг на польсько-українському кордоні

Польські митники підготували безкоштовний додаток для мобільних пристроїв, який буде корисним для людей, які перетинають кордон, особливо водіїв вантажівок, що перетинатимуть східні кордони Польщі. Додаток під назвою «Granica»  надає інформацію про поточну ситуацію на польських прикордонних переходах з Україною Росією та Білоруссю. Зокрема, використовуючи додаток можна дізнатися довжину черг та середній час очікування, повідомляє видання wirtualnemedia.pl.

Додаток «Granica» розроблений для мобільних пристроїв з найбільш популярними операційними системами. Його безкоштовно можна завантажити на Google Play, в App Store і Windows Store. Додаток може працювати на шести мовах: польською, англійською, українською, російською, білоруською та німецькою мовами.

Окрім того, додаток «Granica»  також надає можливість прогнозувати час очікування та довжину черги протягом наступного тижня. Такі дані будуть вираховуватися на основі архівних даних щодо довжини черги в попередніх роках. Встановити програму на телефон можна за посиланням.

Джерело зображень: Google play

Підготувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
14 Липня, 2016 21:48
Володя Більш-менш з іншими додатками....Але Яндекс??? Навіщо сюди запхнули розробку кацапського Яндекса??
18 Квітня, 2015 12:36
Антон "Львівянину", "польшу", "п. Наталію" - ти швидше корінний асвабадітєль, Антоне, аніж львів'янин... lol
17 Квітня, 2015 14:53
Антон Мені, корінному Львівянину, 26 річному хлопцю, без дітей, та який не їздить у польшу просто життєво необхідно мати додаток з казками, знати про черги на кордоні та додаток орієнтований на туристів.
Це фейл, це тупо фейл п. Наталію.
Жах.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!