Топ-9 культурних подій осені у Львові

9582 0
Незважаючи на складну ситуацію в Україні, Львів не відмовляється остаточно від свого культурного життя. Наразі у Львові заплановано на осінь 9 масштабних подій. Цьогоріч у тренді гастрономія, читання та мода.

Про те, що відбуватиметься у місті восени пише Kava.lviv.ua.

Відкривають сезон фестивальної осені кримські татари. Так, 7 вересня у Винниках, що поблизу Львова, відбудеться Фестиваль кримськотатарської культури. Приготувати національні кримськотатарські страви, навчитись традиційної двохсторонньої вишивки – шовком і золотом, старовинної техніки роботи на гончарному колі, розпису кераміки та познайомитись з легендами кримських татар – організатори обіцяють насичену програму. Охочих поближче познайомитись з кримськотатарською культурою запрошують 7 вересня у Винники на вулицю Івасюка, 5. Фестиваль триватиме з 11:00 до 19:00.

Приготувати улюблену страву, поділитись її рецептом з усіма охочими, та врешті – поласувати нею зможе кожен на першому "Парк-пікніку", який відбудеться 13-14 вересня у Парку імені Богдана Хмельницького. Головна мета дійства, зазначають організатори, – показати, що фаст-фуд може бути корисним, смачним та якісним. Тому запрошують усіх охочих показати свої кулінарні здібності, відвідати майстер-класи та посмакувати не лише особливими стравами, а й гарним настроєм.

Естафету фестивально-культурної осені перейме Львівський Форум видавців. З 11 до 14 вересня включно 21-ий Форум обіцяє книгоманам багато цікавої та нової літератури, зустрічей з видатними письменниками, міжнародний літературний фестиваль, вручення книжкових премій. Цьогоріч на Форумі планують відзначити кілька важливих дат: 440-ліття видання Іваном Федоровичем "Букваря", 200-ліття Тараса Шевченка, 150-ліття Михайла Коцюбинського. Багато спеціальних гостей з Фінляндії, Польщі, Росії, США, Австрії, Франції, Хорватії – поспілкуватись книголюбам та літературоманам буде з ким та буде про що.

Найкавовіший фестиваль України –"На каву до Львова" – традиційно вересневе дійство не лише для львів’ян, а й для тих, хто свого життя не уявляє без кави. З 18 до 21 вересня кавоманів запрошують на головну площу міста – площу Ринок. Кавовий ярмарок, тур Короля і Королеви кав’ярнями міста та голосування за найкращу заклад, найсмачніша кава від найкращих баріста, національні чемпіонати серед професійних приготувальників кави, а також, вперше цього року, – організатори обіцяють показати, чим живе кава: обладнання та аксесуари, методи та сорти, кава і до кави. Велофанам пропонують поєднати корисне з приємним: взяти участь у Кавовій Веломилі, проїхавшись на двоколісному старовинними вуличками міста, а на фініші – посмакувати запашною львівською кавою.

З 26 вересня до 3 жовтня у місті Лева триватиме Міжнародний театральний фестиваль "Золотий лев". Усе місто на цей період перетвориться на декорації до театральних вистав. Яскраві актори на височезних ходулях збирають на вулицях тисячі люду – подивитись на захопливе дійство є чимало охочих.

Після кавового на Львів очікує модний бум – Lviv Fashion Week, який триватиме з 1 до 5 жовтня включно. Цьогоріч – учотирнадцяте – Львів стане локацією модників та модниць, відомих дизайнерів та митців-початківців. Свої погляди на весну-літо 2015 покажуть десятки українських та іноземних дизайнерів.

Модну естафету перейме ще один смачний фестиваль Львова – Свято шоколаду. 17-19 жовтня у подвір’ї Палацу Мистецтв зберуться найшоколадніші ласуни міста. Традиційний шоколадний ярмарок, Шоколадна пошта, де кожен зможе відправити найсолодші привітання рідним та друзям по усьому світу, ChocoFashion – ательє, в якому українські дизайнери створюватимуть сукні та декори, а також III Чемпіонат кондитерів-аматорів, на якому свої кулінарні здібності зможуть продемонструвати усі охочі.

Ласувати смачненьким львів’янам та гостям міста треба буде упродовж усієї осені, адже після свята шоколаду на них чекає ще одне, не менш апетитне – Свято сиру та вина. Цього разу локація дійства – площа Ринок. Саме там з 24 до 26 жовтня включно організатори розмістять рекордний Ярмарок сирів та вина. Уже звичне феєричне дійство свята – давильна винограду, в якій тонну відомі люди Львова ногами перетворюють тонну винограду спершу в сік, а потім з нього готують вино. До слова, цього разу можна буде придбати фестивальне вино 2013-ого року. Працюватиме і Львівська Винна пошта, а також у рамках свята відзначать День львівського сирника – усіх охочих пригощатимуть шматками гігантського сирника, спеченого за стародавнім львівським рецептом.

Фестивальну осінь завершить проект "Ніч у Львові". Відбудеться він у листопаді, точна дата поки невідомо. Протягом трьох ночей львів’яни та гості міста матимуть можливість відвідати музеї, храми та інші культурні й сакральні місця не у звичний час – протягом дня, а вночі. Театральні постановки та вистави, виступи музичних гуртів та оркестрів, і головне – сакральні місця Львова – і побачити все це під покровом ночі – така можливість є лише двічі на рік – у липні та листопаді, тому нею варто неодмінно скористатись.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!